Jakub Dvořák
27. listopadu 2016 • 04:58

Čistý Real? Oblékl dresy z plastů v oceánu, pod Zidanem nepadl 31 utkání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čisté bílé dresy bez zásahu reklamy, výhra slavného Realu Madrid na Santiago Bernabéu a série bez porážky prodloužena na neuvěřitelných 31 zápasů v řadě. Skoro jako za časů legendy Alfréda di Stefana. Tentokrát je však řeč o současnosti. Španělský klub totiž v sobotu nastoupil proti Gijónu (2:1) ve speciálních recyklovaných dresech, které byly vyrobeny pouze z plastů vylovených z oceánu a svým vzhledem nápadně připomínaly ty ze slavné éry madridského klubu.



Časy, kdy Real válel v čistě bílých dresech bez reklamy, jsou dávno pryč. Alespoň jednou na ně dal vzpomenout madridský klub v sobotu. Na 13. kolo La Ligy si totiž přichystal speciální sadu, která byla vyrobena z plastů vylovených na pobřeží Indického oceánu.

Dresy obsahovaly pouze logo soutěže. Hlavní sponzor Realu, jímž jsou aerolinky Emirates, souhlasil s tím, že nebude na dresu viditelně zobrazen, aby bílé trikoty zůstaly co nejvíce celistvé. A i když během zápasu sužoval hráče nepříjemný déšť a především domácí byli v netradičním úboru promočení až na kost, mohli si Ronaldo a spol. na konci říct, že jim recyklovatelné dresy přeci jenom přinesly štěstí.

Real Madrid - Gijón: Gól! Cristiano Ronaldo z penalty poslal Real do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Real Madrid - Gijón: Gól! Opět Cristiano! Hlavou mířil přesně po centru Nacha Fernandeze
Video se připravuje ...

Nad soupeřem ze severní části Španělska Real sice vedl po dvou rychlých brankách Cristiana Ronalda 2:0, ale hosté se na Santiago Bernabéu nehodlali vzdát bez boje. Nejdříve snížili do konce prvního poločasu – a ve druhém dokonce měli možnost pokutového kopu. Ten však trestuhodně zahodil Duje Čop.

A tak svěřenci Zinedina Zidana mohli slavit. Minimálně do nedělního utkání Barcelony povedou ligu o šest bodů. Ještě větší rozruch v Madridu však dělá úchvatná bilance francouzského trenéra - chcete-li bývalé ikony Realu. S týmem neprohrál už 31 soutěžních zápasů v řadě a dorovnal tak druhý nejdelší rekord v historii klubu, který dosud držel slavný italský stratég Carlo Ancelotti, jenž jej dosáhl v ročníku 2013/2014.

Jak si vedly hvězdy La Ligy ve 13. kole? Opět zářil Ronaldo, ale trápí se Griezmann
Video se připravuje ...

„Ta má čísla jsou dobrá, ale hodnotit by se mělo až na konci sezony. Když jsem byl ještě hráč Realu, byli jsme v čele všech možných soutěží a na konci sezony nevyhráli nic. O tom to je,“ řekl po výhře Zidane.

„Pokud však budeme pokračovat v cestě, kterou jsme si na začátku nastavili, věřím, že na jejím konci můžeme znovu dosáhnout úspěchu, jako na konci května,“ připomněl historicky jedenáctý titul v Champions League, který získal s Realem.

Obránce Realu Nacho ve speciálním dresu
Obránce Realu Nacho ve speciálním dresu

Bayernu přinesly smůlu

Kromě Realu nastoupil ve speciálních recyklovaných dresech i německý šampion Bayern Mnichov. Tomu však už tolik štěstí nepřinesly. Vybral si je pro ligový duel s Hoffenheimem (5. listopadu), ve kterém pouze remizoval 1:1, a dovolil nováčkovi z Lipska, aby jej dotáhl v tabulce.

Real Madrid - Gijón: Gól! Hostující Carlos Carmona snižuje na 1:2
Video se připravuje ...

Real Madrid - Gijón: Duje Čop penaltu zahodil! Přestřelil bránu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud