21. července 2009 • 14:48

Javi García odchází z Realu do Benfiky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Javi García je dalším z fotbalistů, kteří musejí opustit kádr Realu Madrid, aby uvolnili místo pro hvězdné posily. Odchovanec klubu se stal hráčem Benfiky Lisabon, které se upsal na pět let. Portugalský celek to potvrdil s tím, že za něj Realu zaplatil sedm milionů eur (asi 180,6 milionů korun).



Dvaadvacetiletý defenzivně laděný záložník většinu kariéry strávil v rezervním týmu Realu. Mezi elitou prorazil v sezoně 2007/2008 během hostování v Osasuně Pamplona. V minulém roce se začal usazovat i v sestavě Realu, za který v lize nastoupil k 15 duelům.

Španělský mládežnický reprezentant se v Benfice sejde s útočníkem Javierem Saviolou, který z Realu přestoupil na začátku měsíce. Oba se tak stali oběťmi nákupní politiky Realu, který za Karima Benzemu, Kaká, Ráula Albiola a Cristiana Ronalda utratil přes 200 milionů eur, a proto potřebuje pročistit kádr, aby získal část peněz zpět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud