26. července 2010 • 10:47

Velké loučení. Real dal sbohem Raúlovi

Autor: Tomáš Bělonožník, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec jedné éry. I tak se dá označit dnešní den, kdy Real Madrid po sedmnácti letech opouští Raúl González, miláček fanoušků a symbol fotbalové věrnosti. Kariéra třiatřicetiletého útočníka sice ještě nekončí, novému trenérovi Bílého baletu, Josému Mourinhovi, se ale nehodil do koncepce.



Veleúspěšné spojení Real + Raúl má své kořeny v roce 1994, kdy Španěl přestoupil do jeho C týmu. V něm se ale dlouho neohřál, už po devíti zápasech, ve kterých se trefil hned šestnáctkrát, si totiž vysloužil pozvánku do prvního mužstva.


V dalších letech odehrál za Madrid celkem 550 ligových zápasů, ve kterých nastřílel 228 branek, čímž se stal nejúspěšnějším střelcem v historii klubu. Rekordy lámal i v Lize mistrů, kde i dnes s 66 přesnými zásahy vévodí historickým tabulkám produktivity.

V bílém dresu Realu už ale Raúl další góly nepřidá. "Tohle je pro mě velmi těžký den," uvedl na tiskové konferenci, spojené s oficiální rozlučkou. "Ještě se cítím jako hráč a chci hrát tak dlouho, jak mi to zdraví dovolí. Proto odcházím. Ale tohle není konečné sbohem. Ještě se uvidíme, protože Real je pro mě domovem," naznačil, že do budoucna uvažuje o funkci v realizačním týmu.

RaúlFoto sita


Raúlovo číslo dresu, sedm, teď nejspíš bude vyřazeno z nabídky, ač o něj podle zákulisních informací velký zájem projevil Cristiano Ronaldo, který je na sedmičku zvyklý ze svého působení v Manchesteru United.

Poslední otázkou zůstává, kam slavný útočník zamíří teď. O jeho služby projevily zájem kluby po celém světě, nejpravděpodobnější variantou se ale v současné době zdá být přestup do německého Schalke 04.

Raúl potvrdil, že nabídka Schalke je nejaktuálnější. "Chci si vyzkoušet zahraniční angažmá. Schalke ukázalo, že má o mě velký zájem. Ale jsou tu i jiné možnosti. Moje budoucnost je v Anglii či Německu," uvedl. "Dnes či nejpozději zítra se definitivně rozhodnu," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud