7. srpna 2021 • 20:53

Sláva po 50 letech! Leicester udolal City i s Grealishem a má Superpohár

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Leicesteru vyhráli podruhé v historii anglický Superpohár. Díky gólu Kelechiho Iheanacha z penalty nařízené v 89. minutě porazili vítězové Anglického poháru úřadující mistry Premier League z Manchesteru City 1:0 a získali první trofej nové sezony. Na úspěch v Superpoháru čekali přesně půl století.



Leicester vyhrál na stadionu ve Wembley podruhé za sebou a navázal na květnový triumf ve finále Anglického poháru nad Chelsea. Iheanacho, jenž přišel na hřiště ve druhém poločase, proměnil proti svému bývalému klubu pokutový kop nařízený za faul Nathana Akého.

Pokazil tak debut Jacka Grealishe v dresu City. Posila za rekordních 100 milionů liber se dostala do hry po hodině hry jako střídající hráč, ofenzivu svěřenců trenéra Pepa Guardioly ale ani on příliš neoživil.

Góly

Domácí: 89. Iheanacho

Hosté:

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Ndidi, Söyüncü, Amartey – R. Pereira, Maddison (71. Dewsbury-Hall), Tielemans (71. Soumaré), Bertrand (79. Thomas) – H. Barnes (79. Iheanacho) – Ayoze Pérez (71. Albrighton), Vardy (C) (71. Daka).

Hosté: Steffen – Cancelo, Rúben Dias, N. Aké, B. Mendy – Gündoğan (65. Rodri), Fernandinho (C), Palmer (74. B. Silva) – Mahríz, F. Torres (74. Knight), Edozie (65. Grealish).

Náhradníci

Domácí: Ward, Albrighton, Benković, Daka, Choudhury, Iheanacho, Soumaré, Thomas, Dewsbury-Hall

Hosté: Carson, Grealish, Rodri, Sandler, Silva, Couto, Doyle, Gomes, Knight

Karty

Domácí: Bertrand

Hosté: Guardiola (trenér), Fernandinho

Rozhodčí

Tierney – Hussin, Davies

Stadion

Wembley Stadium, Londýn

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud