5. srpna 2007 • 00:00

Start ligy uzavře souboj posledních mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj dvou posledních českých mistrů uzavře premiérové kolo nového ročníku fotbalové ligy.



Souboj dvou posledních českých mistrů uzavře premiérové kolo nového ročníku fotbalové ligy. V pondělí 28. května na Letné oslavoval vyprodaný stadion návrat Sparty na trůn a přesně po 70 dnech na stejném místě může začít pražský klub cestu za obhajobou v souboji se Slovanem Liberec, který byl mistrem o rok dříve. Pondělní zápas začne v 17:15 a přes přímý televizní přenos se očekává v ochozech nejméně sedmnáct tisíc natěšených diváků. Sparta prožila příjemné léto, ovšem jarními úspěchy se nenechala ukolébat a na Letnou dorazila řada nových hráčů. Ke škodě trenéra Michala Bílka ale nemůže v premiéře několik z nich využít kvůli zranění, z nichž nejcitelnější asi bude ztráta Limberského, který měl hrát levého záložníka a v přípravě se ukazoval ve skvělém světle. Trápí ho bolesti břišních svalů, a tak kouč řeší, kdo se na jeho místo postaví. V týdnu naopak začal s tréninkem Matušovič. "V minulých dnech se mluvilo hlavně o Arsenalu, ale na poháry teď musíme načas zapomenout. Na úvod nás čeká těžký zápas a hned v něm chce navázat na vítěznou sérii ze závěru jara," uvedl Bílek. Ten má při absenci potrestaného Řepky jasno o stoperech, do branky půjde Poštulka. Sparta nastoupí poprvé v soutěžním utkání nových dresech s bílými trenýrkami a návrat ke kořenům chce oslavit nejen vítězstvím, ale také atraktivní hrou, aby se diváci na Letnou vraceli. Už v prvním letošním duelu navázal pražský klub na loňskou tradici různých akcí pro fanoušky, a tak na souboj dvou šampionů může přijít zdarma každý, kdo má příjmení Mistr. Zápas bude současně premiérou pro libereckého kouče Michala Zacha, který po loňské sezoně povýšil z asistentského postu a nahradil Vítězslava Lavičku. "Nepřemýšlíme nad tím, jestli je dobře, že začínáme zrovna na Spartě. My se soustředíme hlavně na to, abychom tady předvedli maximálně koncentrovaný výkon v obraně, což bude klíč k možnému úspěchu," naznačil taktické plány Zach, který má problémy hlavně s poskládáním ofenzivy. Útočník Nezmar nemůže hrát kvůli žlutým kartám z minulé sezony, jeho kolega Blažek je zraněný a podobně jsou na tom ofenzivní záložníci Frejlach s Dortem. "Musíme se s tím vypořádat, šanci musí využít ostatní," řekl Zach, který nemůže využít ani obránce Holeňáka, jehož přestup ze Slavie stále nebyl administrativně dořešen. Liberci se v posledních letech na Spartě daří, z posledních čtyř zápasů Severočeši jen jednou odjeli s prázdnou. Teď ale tuší, že je možná čeká nejtěžší zápas za poslední roky. "Sparta totiž přes léto vhodně doplnila tým a vypadá ještě silnější než dřív," míní liberecký trenér. Zápas začne v 17:15 v pražské Axa Areně, přímo ho vysílá ČT2. O vstupenky je stále ohromný zájem, který ještě vzrostl po pátečním losu předkola Ligy mistrů. Už dnes bylo prodáno přes patnáct tisíc vstupenek.


Předpokládané sestavy: Sparta: Poštulka - Pospěch, Šimůnek, Kadlec, Kladrubský - Abrahám, Horváth, Hušek, Matušovič (Žofčák) - Došek, Kulič. Liberec: Hauzr - Šinglár (Krátký), Košťál, Brezinský, Liška - Papoušek, Bílek, Hodúr, Bejbl, Pudil - Jirouš. Absence: Řepka (12 ŽK z minulého ročníku), Limberský, Kóňa, Petržela, Kolář, Holenda (všichni zranění nebo rekonvalescence) - Frejlach, Dort, Blažek (všichni zranění), Janů (nejistý start), Holeňák (nedořešený přestup ze Slavie), Nezmar (4 ŽK z minulého ročníku).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud