Jonáš Bartoš
19. července 2014 • 04:59

Křik v plzeňské šatně! Porážka se Spartou namíchla trenéra i hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžká prohra nešla přejít mávnutím ruky. Plzeňští fotbalisté si chyby v utkání se Spartou (0:3) vyříkali hned po zápase. Pořádně nahlas, až se otřásaly zdi letenské kabiny. „Už nejde o přáteláky, Chyběl nám důraz. Ten byl rozhodující,“ zlobil se stoper Václav Procházka.



Nad pohodovou a bezstarostnou náladou plzeňských hráčů se tentokrát zatáhla černá mračna. Když měl kapitán Pavel Horváth vysvětlovat příčiny porážky, odpověděl jednou větou. „Největší síla Sparty byla v produktivitě,“ zopakoval dvakrát a odkráčel směrem k přistavenému autobusu.

Když skončil český Superpohár, zněl z plzeňské šaty pořádný řev. Hráči si museli hned po prohře 0:3 důrazně vysvětlit, že takhle proti současnému nejlepšímu českému týmu hrát nejde.    

„Co jsme si říkali? Nechci to moc řešit. Ale důraz, který byl rozhodující, nám tam chyběl. To jsme si po zápase hned řekli,“ vrátil se k momentům těsně po závěrečném hvizdu plzeňský obránce Václav Procházka. „Bylo potřeba si to vyříkat. Ale to co jsme si řekli v kabině, by tam mělo i zůstat,“ dodal útočník Stanislav Tecl .

Pavel Kadeřábek: S Plzní by byl vyhecovaný i trénink
Video se připravuje ...

Uhrin : K zápasu jsme nepřistoupili lehkovážně

Trenér Uhrin před zápasem prohlašoval, že souboj o Superpohár bere jako generálku na novou sezonu, nikoliv ostré utkání. Po zápase ale spokojený vůbec nebyl. „Byl to soutěžní zápas, takže z toho vědu dělat budeme. Určitě mi to ukázalo některé důležité věci. Neřekl bych ale, že jsme k zápasu přistoupili lehkovážně. Napoví nám to něco k dalším utkáním, ale ne k celé sezoně,“ hodnotil výkon na Letné plzeňský kouč.

Hodně rozmrzelý byl i Pavel Horváth. „V úvodu jsme nevyužili velkou šanci, bohužel se Kovimu (Jan Kovařík) nepodařilo dát penaltu. Pak jsme měli ještě jednu šanci, nedali jsme. Párkrát jsme zaváhali, pustili Spartu do dvougólového vedení, což je hodně,“ uznal plzeňský kapitán.

Kovařík o penaltovém selhání: Omlouvám se, zkazil jsem celý zápas
Video se připravuje ...

Výsledek je krutý, říká Procházka

„Měli jsme územní převahu kolem vápna, ale žádná velká příležitost z toho nebyla. Určitě jsme si zasloužili alespoň jednu branku dát, chtěli jsme zápas zdramatizovat. Nakonec jsme dostali gól na 0:3, výsledek je docela krutý,“ štvalo Václava Procházku.

„Zápas nám nevyšel podle představ. Bohužel to dopadlo takhle, ale aspoň z té druhé půle si můžeme vzít to, že dokážeme Spartu zatlačit, dokážeme kombinovat. Ale určitě to chce lepší řešení ve finální fázi. Také je nesmíme pouštět do takových šancí jako v první půli,“ dodal plzeňský bek.

Západočeši nevyhráli nad Spartou už pět zápasů, nemilá série trvá už dva roky. „Když to slyším, je to už docela slušná řada zápasů. Dneska to až tak důležité nebylo, i když šlo o naši generálku na první ligový zápas. Samozřejmě nás mrzí prohra, ale třeba ten další zápas se Spartou v lize už pro nás bude mnohem důležitější,“ uznal Procházka.

Hodnocení Superpoháru? To byste nemohli napsat, říkal Tecl
Video se připravuje ...

Bičík má druhou nulu: Super dozadu, super dopředu. Šlape to!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud