27. dubna 2015 • 11:38

Malí sparťané oslavili se soupeřem Mezinárodní den fotbalu a přátelství

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to duel o první místo v České lize starších žáků B, a přesto se obešel bez negativních projevů a emocí. V sobotu oslavily týmy U14 Hradce Králové a Sparty Praha Mezinárodní den fotbalu a přátelství. Ligové utkání mezi žáky obou mužstev zpestřila mimořádná atmosféra spojená s předáním náramků přátelství, které jsou symbolem sportovního projektu Fotbalem k přátelství. Ten se v České republice organizuje poprvé – a vyvrcholí červnovým turnajem v německém Berlíně.



Týmy Hradce Králové a Sparty patří v kategorii U14 k tuzemské špičce, nicméně jejich vzájemný sobotní zápas měl jednoznačný průběh. Hosté zvítězili 6:1, když se čtyřmi góly v jejich dresu blýskl Matyáš Kozák.

„Od první minuty se hrálo ve vysokém tempu a postupem času jsme přebírali otěže zápasu do svých rukou. Velmi často jsme útočili po naší levé straně, ze které jsme byli nebezpeční a také dvakrát do poločasu skórovali. Ve druhé pětatřicetiminutovce to bylo představení Matyáše Kozáka, který skóroval hned čtyřikrát. Těžili jsme z krásných rychlých přímočarých akcí, přesných kolmých přihrávek, schopnosti obejít soupeře a hlavně jsme naše akce s lehkostí zakončovali. Celý tým si zaslouží pochvalu za svůj výkon, který byl koncentrovaný a na vysoké úrovni od první do poslední minuty,“ pochvaloval si trenér malých sparťanů Roman Mrázek.

„Všichni fotbalisté ukázali, že kromě urputného boje o body jde ve sportu i o jiné věci – o přátelství, toleranci a vzájemný respekt. Mladí sparťané, kteří budou reprezentovat Českou republiku v červnu na mezinárodním turnaji Fotbalem k přátelství v Berlíně, předali modrozelené náramky svým soupeřům a následně i divákům,“ uvedl Roman Smetka z agentury Ewing PR.

Malí sparťané oslavili se soupeřem z Hradce Mezinárodní den fotbalu a přátelstvíFoto Ewing PR

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud