Pavel Janega
1. června 2010 • 19:33

Čech: Real? Některé nabídky se neodmítají

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příchod trenéra Josého Mourinha do Realu Madrid může výrazně pozměnit kariéru českého reprezentanta Petra Čecha. O jeho přesunu z chladné Anglie do slunečného Španělska se šušká. „A člověk přece nikdy nemůže říkat nikdy,“ přitakává Čech.



Angažováním kouče Josého Mourinha se spustil kolotoč spekulací. Real Madrid je momentálně spojován snad s každou fotbalovou hvězdou.

Jen čtěte: Frank Lampard, Steven Gerrard, Wayne Rooney, Didier Drogba, Ashley Cole, Diego Milito… A to zdaleka nejsou všichni, o kterých se ve Španělsku píše.

Petr Čech by se přestupu do Realu pravděpodobně nebránil.Foto ČTK

„José určitě bude mít volnou ruku, aby si mohl koupit hráče, které chce. Počítám, že to tam lítat bude a že nějaké změny proběhnou,“ myslí si Petr Čech.

„Před rokem si nikdo nedokázal představit, že by Cristiano Ronaldo opustil Manchester United, a pak se tak skutečně stalo. Všechno je možné.“

On sám se do madridského klubu netlačí. Ví, že informace jsou prozatím na úrovni spekulací. Nicméně používá klišé „nikdy neříkej nikdy“. Pokud by totiž konkrétní nabídka přišla, tak by o ní minimálně uvažoval.

„Jsou nabídky, které se neodmítají. Real navíc patří historicky k největším klubům planety. Jsem ale domluvený s agentem na tom, že v případě konkrétního zájmu mě bude informovat, což se zatím nestalo,“ uvedl Čech.

Naděje si ovšem nedělá také proto, že post brankáře je ve španělském klubu solidně zastoupen.

„Jediným problémem, který Real určitě nemá, je na pozici gólmana. Iker Casillas je odchovanec, který tam chytá už spoustu let. I z tohoto pohledu Mourinho otázku brankáře řešit nebude. Takže spekulovat se může, ale nevidím to moc reálně,“ podotkl.

Setrvání v londýnské Chelsea každopádně Čechovi nevadí, je spokojený. „Nikam bych neodcházel, zvláště po letošním double. S klubem mi zbývá vyhrát jediné – a to Ligu mistrů. Věřím, že máme na to, abychom dříve nebo později uspěli,“ uzavřel.

Čechův přestup do Realu Madrid by byla bomba. Jenže ta zatím podle všeho netiká.

Spolu v jednom mužstvu? Mourinho by mohl zlákat Čecha i Gerrarda
Spolu v jednom mužstvu? Mourinho by mohl zlákat Čecha i Gerrarda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud