17. prosince 2008 • 21:56

Favorité vítězili

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve 34. kole první hokejové ligy se překvapení nekonalo. Lídr tabulky Ústí vyhrálo 5:4 v Havířově, druhé Brno si doma poradilo 2:1 s Kadaní. V čele  dále zůstávají Ústečtí lvi s tříbodovým náskokem na Kometu Brno.



Benátky nad Jizerou - Olomouc 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

Hokejisté Benátek nad Jizerou porazili v dnešním utkání 34. kola první ligy 5:3 Olomouc. O vítězství rozhodli v závěrečné třetině, v níž vstřelili tři branky. Po čtyřiceti minutách totiž vedli Olomoučtí 3:2.

Tři minuty po druhé pauze ale vyrovnal Dušek, ve 48. minutě posunul domácí do vedení Kopic a 25 sekund před koncem upravil skóre pohodlně trefou do prázdné branky Vantuch.

Branky: 19. Pavlů, 26. Víšek, 44. Dušek, 48. Kopic, 60. Vantuch - 2. Ministr, 29. Řípa, 39. Bartoň. Rozhodčí: Pešina - Flegl, Šperl. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:3. Diváci: 364.


Vrchlabí - Havlíčkův Brod 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)

Po bezbrankové první třetině padlo v té druhé hned pět branek. První vstřelil ve 26. minutě domácí Štrach, jenž v přesilovce propálil Suchana od modré čáry. O necelé tři minuty později srovnal stav havlíčkobrodský Holec střílející z mezikruží.

Po Krupkově trefě z 33. minuty opět hosté rychle odpověděli vyrovnáním z hokejky Tibora Vargy. Vítězný gól vstřelil v čase 38:11 Gengel v přesilovce. Ve třetí dvacetiminutovce už branka i přes snahu hostů nepadla.

Branky: 26. Štrach, 33. Krupka, 39. Gengel - 29. Holec, 35. Varga. Rozhodčí: Kočí - Barteček, Koliba. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1190.


Most - Poruba 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Domácí celek se ujal vedení v 11. minutě, když v přesilovce pět na tři prostřelil Smolku od modré čáry Hluboček. Vedení Mostu zvýšil ve 46. minutě Bednařík, jenž využil přesilovkového závaru.

Poruba snížila sedm minut nato díky Najdkovi, jenž se trefil přesně k tyči. Pojišťovací gól Mostu zaznamenal po samostatné akci přes celé hřiště v předposlední minutě Jan Bauer a pomohl tak ukončit šestizápasovou sérii porážek svého týmu.


Branky: 11. Hluboček, 46. Bednařík, 59. Jan Bauer - 53. Najdek. Rozhodčí: Lacina - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 8:8, navíc Machulda (Most) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 180.


Dukla Jihlava - Chomutov 4:5 po sam. nájezdech

Dukla dokázala smazat dvougólový náskok soupeře, přesto nakonec dosáhla v domácím souboji s Chomutovem jen na bod. Ještě v polovině utkání to ale nevypadalo ani na to.

Brankář Řehoř totiž pustil mezi betony Bombicovo nahození od červené čáry a Chomutov v tu chvíli odskočil Dukle na rozdíl dvou branek.

Jenomže ještě do přestávky snížil Hanzal a hned na začátku třetí třetiny dokonce vyrovnal Suk. Hosty poslal znovu do vedení v přesilovce Eiselt, remízu ale necelé tři minuty před koncem ve vlastním oslabení trefil Balán.

V prodloužení se hrál útočný hokej. Domácí Martinka neproměnil samostatný nájezd, hosté zase nastřelili horní tyč a tak rozhodovaly nájezdy. Ty v páté sérii ukončil nejzkušenější hráč na ledě Miroslav Hlinka.


Branky: 20. Rytnauer, 39. Hanzal, 45. Suk, 58. Balán - 15., 21. a rozhodující sam. nájezd Hlinka, 28. Bombic, 52. Eiselt. Rozhodčí: Zubzanda - Jílek, Jindra. Vyloučení 6:6, navíc Řehoř (Jihlava) 10 min. Využití 0:1. V oslabení 1:0. Diváci: 1300.


Beroun - Třebíč 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)

Hosté nepřijeli do Berouna s obrannou taktikou a domácí mohou děkovat jen gólmanovi Altrichtrovi, že neprohráli. Třebíč dvakrát v zápase vedla, ale nakonec přišla o dva body až v samostatných nájezdech.

Horáckou Slavii poslal do vedení překvapivou ranou Staněk. Domácí vyrovnali až po polovině zápasu, když se nechytatelně trefil obránce Nedvěd.

Vedení Třebíči zajistil Pšurný, ale v přesilovce vyrovnal Novotný. Když se nerozhodlo ani v prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich uspěli na straně domácích Podlešák s Besserem, zatímco u hostů překonal Altrichtera jen Nahodil. Rozhodující nájezd chytil Altrichter Zahradníkovi.


Branky: 35. Nedvěd, 50. Novotný, rozhodující sam. nájezd Besser - 17. Staněk, 48. Pšurný. Rozhodčí: J. Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 600.


Havířov - Slovan Ústečtí Lvi 4:5 (2:2, 1:1, 1:2)

Hosté vstupovali do utkání v roli jasného favorita, ale Havířovští jim byli díky velké bojovnosti a využívání přesilových her rovnocenným soupeřem.

Po druhé třetině byl stav vyrovnaný, ale zkušenější Severočeši se v posledním dějství dostali do dvoubrankového vedení a Panteři i přes závěrečný tlak nedokázali vyrovnat. Dva góly v dresu vítězů zaznamenali Šagát a Klobouček.


Branky: 5. Štefanka, 17. Piecha, 31. Kotásek, 57. Vala - 5. a 52. Šagát, 18. a 33. Klobouček, 50. Mikulík. Rozhodčí: Jeřábek - Klein, Novák. Vyloučení: 7:13. Využití: 4:2. Diváci: 502.


Chrudim - Hradec Králové 5:1 (0:0, 1:1, 4:0)

Hokej se začal hrát z obou stran otevřený, šance střídala šanci, ovšem v první třetině ani jeden z gólmanů neinkasoval. Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří v 26. minutě vstřelili branku.

Ovšem za sedm minut Hradec Králové dokázal vyrovnat a opět se hrálo utkání ve vysokém tempu. Do třetí třetiny vstupovaly oba celky za nerozhodného stavu a opět domácí vstřelili gól a tím stanovili ráz závěrečné části utkání. Hradec totiž otevřel hru a ještě třikrát inkasoval.

Branky: 26. a 46. Suchý, 51. Žák, 53. Semorád, 60. Šafařík - 32. Kadlec. Rozhodčí: Šindler - Brejcha, Padevět. Vyloučení: 7:8, navíc Zohorna - Koudelka oba 5 min. a do konce zápasu. Využití: 2:0. Diváci: 1170.


Kometa Brno - Kadaň 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Utkání začalo z obou stran poměrně vlažně. O první vzrušení se postaral už ve 4. minutě domácí Bakrlík, který ostrým zákrokem narazil na mantinel Pospíšila a dostal trest do konce utkání.

První gól padl minutu nato při hře čtyři na čtyři, když hostující Gombár využil Moravovo zaváhání a v samostatném úniku překonal Hyláka. Kometa si schovala vyrovnání na poslední sekundy první třetiny.

Kántor si sjel na Mikšanovu přihrávku před brankoviště a střelou pod břevno vyrovnal. Rozhodujíc okamžik přišel v 53. minutě, když se puk dostal k osamocenému Černému, který překonal padajícího Hanuljaka pod rukou.



Aktuální zápasy
Články odjinud