22. srpna 2012 • 11:46

Přivezl nejcennější trofej, předtím ale ukradli prapor vítězů Stanley Cupu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě než nejslavnější hokejový rodák stačil ukázat Stanley Cup, dávná památka na hrdiny zmizela. Útočník Mike Richards vybojoval nejslavnější trofej jako první hráč novodobé historie, který pochází z města Kenora v kanadském Ontariu. Ovšem tamní tým Thistles triumfoval už v roce 1907 poté, co ve finále zdolal Montreal Wanderers. Vínovo-bílý prapor připomínající jejich slavné vítězství byl vystavený v tamním pavilonu Whitecap. Ještě před Richardsovou návštěvou ho kdosi ukradl.



„Byla v něm spousta krve, slz a taky radosti. Je mi z toho zle. Doufám, že ho nikdo nezničí a žer se vrátí k pravověrným Thistles,“ uvedl Len Kropioski, údajně nejstarší fanoušek v Kenoře.

 

Podle všeho dva metry dlouhou a necelý metr širokou vlajku odcizili vandalové, kteří do objektu vnikli, zpřeházeli nábytek a zdi postříkali graffiti.

„Všechno se dá opravit a přemalovat. A všechno se dá získat zpátky. Ale ten prapor byl nejvzácnější věc, jaká tam byla. Je to naše historie,“ řekl Buck Matiowski, zaměstnanec společnosti, která pavilon Whitecap spravuje.

 

 

Podle vyjádření policie zmizela i kanadská vlajka a prapor připomínající letošní vítězství Los Angeles Kings. Na triumf týmu Thistles se v Kenoře vzpomíná dodnes. Město zůstává nejmenší komunitou, která Stanley Cup vybojovala.

 

 

Vyrostla v něm i spousta skvělých hokejistů, mimo jiné obránce Gary Bergman, účastník slavné Série století v roce 1972. Mike Richards je však od vzniku NHL v roce 1917 prvním rodákem, který Pohár získal. Týmu Los Angeles pomohl 27letý útočník v play off čtyřmi góly a 11 asistencemi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud