29. listopadu 2015 • 22:48

Jágr narazil na českou ZEĎ. Skvělý Mrázek přerušil sérii legendy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Detroitu Petr Mrázek potvrdil v duelu s Floridou úžasnou formu. Mladý gólman, který se v této sezoně v brance pravidelně střídá s Jimmym Howardem, pochytal Jágrovi a spol. 30 střel a legendě přerušil bodovou sérii. Nejproduktivnější hráč hostů totiž do tohoto duelu zapsal alespoň bod v pěti zápasech v řadě. To mu sice skvělý Mrázek nedovolil, přesto nakonec Florida vyhrála 2:1 po prodloužení.



Jaromír Jágr se vrátil do sestavy Panthers, odehrál 15 minut, na Mrázka vyslal jednu střelu, ale poprvé po pěti zápasech nebodoval. Třiačtyřicetiletý útočník, nejproduktivnější hráč Floridy, odstoupil z pátečního duelu s New York Islanders v 49. minutě.

Detroit dlouho vedl po velké chybě Jágrova spoluhráče z útoku Aleksandera Barkova. Mladý Fin poslal v 28. minutě při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu puk přímo na hokejku rozjetého Dylana Larkina a ten sólo proti Robertu Luongovi v brance hostů s přehledem proměnil přesnou střelou k tyči.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s Detroitem

Mrázek, na nějž v zápase mířilo 32 střel, měl blízko k druhému čistému kontu v této sezoně. Kapituloval až pět minut před koncem třetí třetiny, kdy se puk do jeho sítě odrazil od Reillyho Smithe.

V úvodu prodloužení se pak floridská trojice včetně Jágra ubránila a po vystřídání a rychlém brejku rozhodl zápas svým druhým gólem v ročníku Campbell.

Detroit hrál prodloužení počtvrté za sebou. Dvakrát si v něm připsal bod navíc, ale doma proti Bostonu ani tentokrát proti Floridě neuspěl.

Detroit - Florida 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 28. Larkin - 55. Smith, 62. Campbell. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 32 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 93,8 procenta.
Střely na branku: 29:32. Diváci: 20.027.  Hvězdy zápasu: 1. Smith (Florida), 2. Larkin (Detroit), 3. Ekblad (Florida).

Florida si s Detroitem připsala důležité dva body
Florida si s Detroitem připsala důležité dva body

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 11. • 20:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
1:2
ONLINE
29. listopadu
20:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 27:02. Larkin

Hosté: 54:38. Smith, 61:20. Campbell

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – Green, Kronwall "A", Ericsson, DeKeyser, Marčenko, Kindl – Larkin, Zetterberg "C", Abdelkader – Jurčo, Dacjuk "A", Richards – Nyquist, Sheahan, Tatar – Helm, Glendening, Miller

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Mitchell "C", Gudbranson, Olsen, Kampfer – Jágr, Barkov, Pirri – Huberdeau, Bjugstad, Jokinen "A" – Smith, Trocheck, Shaw – Brickley, MacKenzie "A", Howden

Rozhodčí

McCauley, Mclsaac – Kovachik, MacPherson

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud