6. března 2019 • 16:38

Češi v Dallasu v centru dění. Faksa lehl po ráně do hlavy, Polák mstil gólmana

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dallas Stars bojují o play off, kam by se rádi dostali po dvou sezonách bez bitev o Stanley Cup. A boje jsou to náročné, intenzitou už někdy připomínají bitvy o nejcennější trofej. V úterý se o tom proti New York Rangers přesvědčil i otřesený Radek Faksa a pěstmi se ohánějící Roman Polák. Jejich Stars vyhráli 1:0, a to si ještě trenér Jim Montgomery dovolil posadit hvězdného Alexandra Radulova.



Stars patří mezi ty bohatší kluby NHL a koncentrace hvězd v týmu je slušná. Přesto v posledních letech spíš celebrity hokejového Dallasu v druhé půlce dubna hrají golf než oblékají brusle. Ročník 2018/19 by mohl být jiný, klub teď drží i díky úternímu vítězství sérii tří výher v řadě, i když naposledy se každý člen týmu hodně nadřel.

I když jeden chlapík ne. Alexander Radulov není pod hubenou výhrou 1:0 nijak podepsán. Rus totiž zaspal ranní trénink a kouč Jim Montgomery se rozhodl ho nechat v hledišti a využít místo něj obránce Jamieho Oleksiaka.

Stačil letmý pohled do statistik a bylo vidět, že nechat zkušeného křídelníka sedět bylo celkem rizikové. Radulov je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a Dallas si hájil těsný dvoubodový náskok na Arizonu. Risk každopádně Montgomerymu díky skvělému kolektivnímu výkonu vyšel.

Pro tým tradičně pracoval také poctivý dělník Radek Faksa, který vypomáhal defenzivě jak to jen šlo. Nakonec to schytal v 51. minutě od Miky Zibanejada, který ho nešetrně přilepil na mantinel už ve chvíli, kdy útočník sváděl souboj s Chrisem Kreiderem.

VIDEO: Drsný faul na Faksu

Švédský forvard u pomačkaného Čecha ležícího na ledě rovnou zůstal, však nejde o žádného raubíře, nicméně trestu do konce zápasu se stejně nevyhnul. Nedohrál ani Faksa. „Otřes mozku nemá, byl spíš pochroumaný. Bude v pohodě," řekl po zápase pro klubovou televizi Montgomery.

V úplném závěru byl pak hodně vidět druhý Čech v zeleném dresu Roman Polák. Rangers to v posledních vteřinách ještě přece jen zkoušeli a snažili se vyrovnat, nicméně vynikající Ben Bishop v bráně Stars byl proti. Frustraci si na něm pak vylil útočník Ryan Strome, který na brankáře poslal jednoho z jeho spoluhráčů.

To bylo něco pro osvaleného Poláka!

Stromea, který se s chutí podvolil, povalil na zem. Obratem se ohnal po obránci Brady Skjeovi a nic moc si s ním nechtěl začínat ani Chris Kreider. Bek si pro jistotu chvíli držel oba dva.

VIDEO: Závěrečná mela s Polákem v čele

„Moc jsem nechápal, proč na mě Strome narval mého vlastního spoluhráče. V této sezoně už se nepotkáme, ale v té další na tohle nezapomeneme," varuje brankář. „Bylo to zbytečné a dost nečisté," tvářil se dál zamračeně.

Ale co se počítá je výsledek, a ten pro Dallas znamená tříbodový náskok na poslední nepostupovou pozici, a to navíc se zápasem k dobru!

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - NY Rangers

Góly

Domácí: 21:16. J. Klingberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg (A), Heiskanen, R. Polák, Lindell, Lovejoy, Fedun, Oleksiak – Ničuškin, Seguin (A), Hintz – Spezza, L'Esperance, Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Janmark – B. Ritchie, Dickinson.

Hosté: Georgijev (H. Lundqvist) – Pionk, Skjei, DeAngelo, M. Staal (A), Shattenkirk, Hájek, Br. Smith – Bučněvič, Zibanejad, Vesey – Fast (A), R. Strome, Naměstnikov – Kreider (A), Nieves, Lemieux – B. Howden, Chytil.

Rozhodčí

St. Pierre, Kozari – Nansen, Gibbs

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud