15. dubna 2019 • 09:44

Seš tlustej, vrať se na farmu. Hvězdný Laine se špičkoval se soupeřem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovat několikrát za sebou proti stejnému soupeři? To pak snadno vznikají nepřátelská pouta. Jedno takové se rýsuje v sérii mezi Winnipegem Jets a St.Louis Blues, kde se už během druhého vzájemného zápasu do sebe pustili Patrick Maroon a finská střelecká hvězda Patrik Laine. A mikrofony potvrdily, že to stálo za to.



Blues trochu překvapivě ovládli obě utkání ve Winnipegu, a to se úplně nečekalo. Na ledě byla pořádná zábava nejen díky vstřeleným brankám. Pnutí totiž rychle vzniklo mezi dvěma hromotluky, stokilovým třicátníkem Maroonem a o deset let mladším a téměř dvoumetrovým Lainem.

Co si tihle dva ve druhém utkání říkali, zaznamenaly mikrofony a všechno bylo slyšet v nedělním zápase číslo tři.

„Seš tlustej," popíchl Laine urostlého Maroona, jehož oficiální váha je 103 kilogramů. „Jsem baculatej, ale efektivní," vrátil mu to s úsměvem na tváři útočník St.Louis, ale seveřan ještě pokračoval.

„Vrať se na farmu," snažil se dál hráč Jets, i když Maroon hrál naposledy v AHL v roce 2013. „Nemůžu, mám teď stejně bodů jako ty," smázl Laineho americký forvard.

Zábavné.

Tehdy to platilo, po neděli už je tomu jinak. Winnipeg se po dvou domácích prohrách poprvé radoval z urvané výhry, na ledě Blues slavil v poměru 6:3 a Laine pomohl gólem a nahrávkou. Silák Maroon tentokrát bodově mlčel a zapsal jen jeden záporný bod.

„Drželi jsme se plánu, snažili se nic moc nevymýšlet a hrát prostě naši hru," vykládal po utkání pro NHL.com Laine, který skóroval jedinkrát během posledních devatenácti zápasů základní části, ale v sérii s Blues uspěl zatím pokaždé.

A že vyřazovací část nemá s play off nic společného ukázali i hráči St.Louis, i když v jejich podání to moc příjemné nebylo. Posledních sedm utkání na domácím ledě totiž dokázali vyhrát, v neděli ale hned první domácí bitvu v bojích o Stanley Cup ztratili. A nepomohlo ani to, že v zápase otevřeli skóre.

„Dneska nám to nesedlo, hráli jsme špatně a nedokázali s nimi držet krok," řekl právě autor úvodní trefy David Perron.

Tentokrát nedokázal pomoci ani gólmanský mág Jordan Binnington, který sice v první třetině chytil všech třináct střel, ale pak pustil šest gólů ze šestnácti pokusů. Málo byla i jeho asistence na úvodní gól zápasu.

„Příště musíme být před naši brankou trochu důraznější. Tentokrát jsme jim dovolili zbytečně moc," zlobil se kapitán Alex Pietrangelo.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - Winnipeg

Góly

Domácí: 19:12. Perron, 41:51. Tarasenko, 53:42. Steen

Hosté: 24:57. K. Hayes, 27:47. Laine, 28:58. Connor, 44:25. B. Tanev, 48:06. Byfuglien, 54:44. Connor

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Dunn, Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – B. Schenn, R. O'Reilly, Tarasenko (A) – Schwartz, Sundqvist, Perron – Maroon, Bozak, Thomas – Sanford, Barbašev, Steen (A). Hlavní trenér: Craig Berube.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien (A), D. Kulikov, T. Myers – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Ehlers, Little, Laine – Perreault, K. Hayes, Roslovic – Copp, Lowry, B. Tanev. Hlavní trenér: Paul Maurice.

Rozhodčí

Francis Charron, Gord Dwyer. Čároví: Ryan Gibbons, Steve Miller

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18486 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud