13. května 2009 • 06:09

Krejčí asistoval u výhry, Anaheim také vyrovnal

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - To nejhorší je zažehnáno. Boston Bruins smazal dvouzápasový náskok Hurricanes a po výhře 4:2 srovnal stav série na 3:3. V rozhodujícím sedmém utkání bude mít navíc výhodu domácího prostředí.



Pro hokejisty Caroliny to musí být velké zklamání. Dvakrát měli příležitost sérii ukončit a zajistit si postup do finále konference, velké naděje vkládali hlavně do dnešního zápasu, který hráli na domácím ledě. Bruins je ale opět přehráli a vítězství si zasloužili.

I tentokrát se jako rozhodující faktor ukázala tvrdá fyzická hra Bostonu. "Je jedno v jakém týmu hrajete, nezáleží ani na tom, proti komu hrajete - pokud budete vyhrávat souboje o puk, mužstvu to přinese úspěch," věří útočník Milan Lučič. Domácí kouč Paul Maurice s ním v tomto souhlasí. "Hokej je vlastně jednoduchá hra, není zase tolik věcí, které na ledě můžete dělat, je to takový kontrolovaný chaos. Důležité je ale vyhrávat souboje jeden na jednoho a já si nejsem jistý, že by se nám to dařilo," obává se dvaačtyřicetiletý trenér.

VIDEO - První branka zápasu z hole Marka Recchiho:



Neméně zásadní roli sehrál i tentokrát bostonský gólman Tim Thomas. Nepodařilo se mu sice zopakovat čisté konto z minulého utkání, ale jednatřiceti úspěšnými zákroky udržel svůj tým ve hře. To samé se dnes bohužel nedá říct o Camu Wardovi na druhé straně, který inkasoval čtyřikrát z devatenácti střel.

Svého druhého bodu v sérii se dočkal český centr David Krejčí, jenž asistoval u druhé branky hostů. Talentovaný útočník zatím v play off nasbíral celkem sedm bodů za dvě branky a pět asistencí.

Rozhodující sedmý zápas je na programu v noci ze čtvrtka na pátek od 02:00. Podaří se Bostonu doma před vyprodaným Prudential Centrem dokonat obrat série?

Carolina - Boston 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky:
23. Cullen, 48. Samsonov - 3. Recchi, 6. Montador (Krejčí), 29. Savard, 39. Kobasew.
Střely na branku:
33:19.
Diváci:
18.680.
Stav série:
3:3.

Hiller opět čaroval, Anaheim srovnal

Hokejisté Anaheimu Ducks varovali Detroit už před zápasem. "Nevzdáme se a budeme bojovat do poslední minuty," vzkázali do Michiganu. Jejich výkon v šestém utkání tato slova jen potvrdil. Kačeři vyhráli 2:1 a sérii tak bude muset rozhodnout 7. zápas.

Zatímco v předchozím utkání Red Wings dominovali na ledě prakticky celých šedesát minut, dnešní zápas nabídl jiný příběh. V první třetině to byli Ducks, kdo udával tempo hry, hosty přestříleli 12:8.

Postupem času sice detroitský tlak narůstal, ale Jonas Hiller v brance Anaheimu byl nepřekonatelný. Zasloužili se na tom i jeho spoluhráči, kteří narozdíl od předchozích zápasů odváděli kolem brankoviště kvalitní obrannou práci.

Švýcarský gólman si připsal osmatřicet úspěšných zákroků, nakonec ale přeci jen kapituloval. Dvě minuty před koncem tečoval puk za jeho záda kanonýr Johan Franzen, pro kterého to byla už osmá branka letošního play off. Český útočník Jiří Hudler si připsal bod za asistenci.

Hráči Red Wings po utkání nehledali výmluvy. "Dneska byli prostě lepší," přiznal forvard Dan Cleary. Postup mají obhájci trofeje ale stále ve svých rukou, rozhodující sedmý zápas se totiž hraje ve čtvrtek v Detroitu.

Anaheim - Detroit 2:1
(0:0, 2:0, 0:1)
Branky:
23. Getzlaf, 38. Perry - 58. Franzén (Hudler).
Střely na branku:
28:39.
Diváci:
17.174.
Stav série:
3:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud