9. května 2009 • 07:58

Krejčí před vyřazením, Pittsburgh srovnal

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou výjimečnou sílu ukázali Pittsburgh Penguins. Ve čtvrtém utkání semifinále s Washingtonem vyhráli 5:3 a srovnali stav série na 2:2. Naopak blízko vyřazení se ocitl Boston, který s Carolinou prohrává již 1:3 na zápasy.



Simeon Varlamov. Velký objev a spasitel Washingtonu v letošním play off. Téměř neznámý jedenadvacetiletý Rus, který pro Capitals zachránil sérii s Rangers a dlouho ničil i útočníky Pittsburghu. Na počkání předvádí zázračné zákroky. Ale v sobotu se ukázalo, že ani on není bezchybný.

Čelil 28 střelám, pět jich prošlo za jeho záda. Čtyři mohl chytit. „Ale bojoval," hájil svého svěřence kouč Washingtonu Bruce Boudreau. „Je to také jen člověk. V deseti duelech v řadě byl výborný, téměř neudělal chybu. Dnes pustil čtyři lehké góly, ale on se vrátí. Je skutečně velmi soutěživý," pokračoval trenér hostí.

Na vrub jde Varlamovovi především třetí gól Penguins. Nahození Ruslana Fedotěnka nemělo ani rychlost, ani nesměřovalo do nebezpečných míst. Ale brankáři se překulilo přes lapačku a skončilo v síti.

„To se přeci stane. Každý má večer, kdy se mu nedaří," uklidňoval svého spoluhráče kapitán Chris Clark. „Stoprocentně mu věříme," dodával spěšně.

Na straně domácích znovu zazářil Sidney Crosby. Připsal si gól a asistenci. A měl vysvětlení pro návrat svého mužstva do série.

„V prvních dvou utkáních nám chyběla důslednost. Dělali jsme obrovské chyby," říkal v kabině vítězů. „Nyní také nejsme dokonalí. Ale když uděláme nějakou minelu, najdeme způsob, jak se z průšvihu dostat," vysvětloval mladý kapitán.

Páté klání se odehraje již ze soboty na neděli.

Boston ztratil sílu

Boston byl ve čtvrtfinále s Montrealem tak dominantní... tak dominantní jako je v semifinále Carolina, která Bruins ničí 3:1 na zápasy a dnešní výhrou 4:1 se velmi přiblížila postupu.

Hurricanes našli svého hrdinu, je jím Jussi Jokinen. Šestadvacetiletý útočník dokáže vymyslet skvělé přihrávky pro své spoluhráče, ale zdobí ho i přesná střela. Ve čtvrtém duelu série si připsal tři body a byl strůjcem vítězství domácích.

„Musíme se soustředit na jeho pracovitost, na jeho hokej, protože to je dobrá lekce pro nás všechny. Jeho odhodlání je světové," pochvaloval si trenér Caroliny Paul Maurice.

První zápas celého semifinálového klání vyhrál Boston 4:1. Nikoho nenapadlo, že by měl mít s postupem do finále Východní konference výrazné problémy. Ale má.

„Protože nás ta zkušenost poučila," myslí si Maurice." Velmi dobře bruslíme a hrajeme jednoduše," přidává své poznatky Jokinen. Tento styl hokeje každopádně slaví úspěch.

V dresu Bruins se neprosadil ani Čech David Krejčí, který ani jednou nevystřelil, připsal si dvě trestné minuty a jeden záporný bod ve statistice +/-.

Výsledky NHL, 2. kolo play-off:

Carolina - Boston 4:1 (1:0, 0:1, 3:0), stav série: 3:1.
Branky: 5. a 56. E. Staal, 43. J. Jokinen, 55. Samsonov - 23. Savard. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. Střely na branku: 32:21. Diváci: 18 878 (RBC Center). Hvězdy utkání: 1. J. Jokinen, 2. E. Staal, 3. T. Ruutu (všichni Car.).


Pittsburgh - Washington 5:3 (3:1, 0:1, 2:1), stav série: 2:2.
Branky: 4. Gončar, 11. Guerin, 16. Fedotěnko, 45. Crosby, 55. Talbot - 1. Bäckström, 36. Clark, 47. Jurčina. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 28:22. Diváci: 17 132 (Mellon Arena). Hvězdy utkání: 1. Crosby, 2. Scuderi, 3. Talbot (všichni Pit.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud