31. května 2009 • 06:00

Detroit ukázal sílu šampionů

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořád jsou to oni. Šampioni. Hokejisté Detroitu vyhráli první zápas finále Stanley Cupu a jasně ukázali, že jsou stále stejně minimálně stejně silní jako v minulé sezoně. Pittsburghu nedovolili téměř nic.



Dva góly, které padly zpoza brankové čáry, paralyzovaly natěšené Penguins. Brankář Marc-Andre Fleury si dvakrát srazil kotouč za svá záda vlastním betonem.

1.      Dělovku od modré čáry opřel obránce Stuart o zadní hrazení, to katapultovalo puk zpět do brankoviště a jeho nešťastný ochránce si ho sklepl do sítě. Detroitu vedl 1:0.

2.      I vítězná trefa Švéda Franzena byla poněkud kuriózní. Dravý forvard zamýšlel zpoza brankové konstrukce přihrát na mezikruží číhajícímu spoluhráči Clearymu, ale i jeho pas si Fleury tečoval do své svatyně. Gól padl v čase 39:02 a Pittsburgh se z něj již nevzpamatoval.

Právě rychlé a nečitelné odrazy od mantinelů v Joe Louis Aréně byly hlavním tématem pozápasových rozhovorů.

„Je to otázka posledních dvou sezon. Pro nás, pro gólmany je to neskutečně nepříjemné. Zvláště, když puk letí za bránu zleva a vyletí zprava... Já se prostě snažím se z postavení proti střele z větší vzdálenosti rychle vrátit k tyčce," vysvětloval svůj recept na eliminování problémů gólman Wings Chris Osgood.

„Je to úžasné," rozplýval se k údivu všech nad mantinely Sidney Crosby. „Dělá to hru daleko rychlejší, nedá se to předpokládat. Dobře, dneska to pomohlo Detroitu, snad to příště pomůže nám," vykládal nadšeně kapitán Pens.

Kritizovat Fleuryho se zdráhal i kouč Dan Bylsma.

„Něco takového se děje jen v této budově. Jsme si toho vědomi, ale oni holt měli štěstí," zhodnotil dva nešťastně inkasované góly.

„Měli jsme několik dobrých myšlenek. Zítra je musíme realizovat. Odvést lepší práci. Pak vyhrajeme," burcoval nováček mezi trenéry NHL své mužstvo.

Pravdou je, že především ofenzivní esa Malkin s Crosbym musí něco vymyslet na parádně fungující defenzívu svého soupeře. Do ní se vrátil vůdce Lindström i rekonvalescent po operaci slepého střeva Ericsson a fungovala vynikajícně.

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Stuart, 40. Franzén (Rafalski, Zetterberg), 43. Abdelkader (Leino) - 19. Fedotěnko (Malkin). Rozhodčí: Devorski, LaRue - Amell, Racicot. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely na branku: 30:32. Diváci: 20.066. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Detroit: Osgood - Rafalski, Lidström, Kronwall, Stuart, Lebda, Ericsson - Franzén, Zetterberg, Cleary - Holmström, Filppula, Marián Hossa - Hudler, Helm, Samuelsson - Leino, Abdelkader, Maltby. Trenér: Mike Babcock.

Pittsburgh: Fleury - Gončar, Orpik, Scuderi, Gill, Eaton, Letang, Boucher - Guerin, Crosby, Kunitz - Talbot, Malkin, Fedotěnko - Kennedy, J. Staal, Cooke - Adams, Šatan. Trenér: Dan Bylsma.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud