6. května 2009 • 23:44

Esche rozbil finské naděje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdinou Američanů byl gólman Robert Esche, který zlikvidoval 47 střel z celkových 49, jimiž Finové zasypali jeho branku. "Jsme opravdu nadšení, že jsme vyhráli. Finové byli na celém turnaji skvělí. Myslím, že pro mě to bylo možná nejlepší utkání, které jsem kdy hrál," uvedl Esche.



Jeho vynikající výkon ocenili i spoluhráči. "Ve třetí třetině byl opravdu jedinečný," řekl autor důležitého vyrovnávacího gólu na 1:1 Dustin Brown. Měl na mysli především situaci, kdy Esche fantasticky lapačkou zlikvidoval obrovskou šanci Niklase Hagmana, který na něho pálil z hranice brankoviště.

Zklamaní Finové mohli žehrat právě na svou koncovku. Američané je předčili v produktivitě, na tři góly jim stačilo 35 ran. "Myslím, že jsme nehráli svoji hru a byli i trochu nervózní. Dali nám pak během druhé třetiny pár rychlých gólů a my se již nezmohli na odpověď," řekl Jarkko Ruutu.

Američany nyní čekají Rusové. "Bude to úžasné si proti nim zahrát," těšil se Esche. "Jsou naprosto neuvěřitelní. Člověk může jen doufat, že bude co možná nejdéle ve hře (o dobrý výsledek). Ale věřím našim trenérům," dodal Esche.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud