11. května 2010 • 18:00

Jágr konečně promluvil. Pro norská média!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reportér norské televize může být za hrdinu. Důvod? Jako první na šampionátu včera vyzpovídal Jaromíra Jágra! Podařilo se mu to, co zatím českým reportérům nevyšlo... Hvězdný útočník na sebe nechce strhávat pozornost, proto s médii zatím nekomunikoval.



Chlapík s kamerou v ruce postával u autobusu českého týmu. Čekal. Stejně jako reportér s mikrofonem v ruce. Za chvíli se Jaromír Jágr vynořil z kabiny. S hokejkou v ruce a upřeným pohledem do země prošel chodbou, otevřel si dveře a vykročil k autobusu.

Norský reportér se osmělil, Jágrovi si stoupl do cesty. Tak, že český útočník skoro neměl šanci uniknout. Dal mu před obličej mikrofon a v angličtině ho poprosil o pár otázek. Překvapený Jágr chvíli pokračoval v cestě, reportér před ním ustupoval.

Pak se nejslavnější držitel čísla 68 zastavil. A začal potichu odpovídat. Tady na šampionátu nevídané... To, co se zatím nepodařilo českým novinářům, zvládl norský reportér. Když rozhovor skončil, zhluboka si oddychl. „Jsem na to pyšný,“ prohodil.

Když předešlý úspěšný pokus viděli další zahraniční reportéři, ihned taky přispěchali. A Jágrovi začali v angličtině klást další otázky. On vydržel odpovídat asi pět minut.

Mluvil o tom, proč stále ještě reprezentuje, jak je těžké hrát ve svém věku, zmínil se i o tom, jak ho mrzí, že spousta českých hráčů z NHL národní tým neposílila.
„Myslím si, že by ti hráči měli být trochu víc hrdí na svou zemi,“ řekl Jágr reportérovi kanadské agentury Canadian Press.

A zopakoval to, co říkal minulé pondělí na tiskové konferenci po příletu z Omsku. Že Češi nemají tým jako Kanada nebo Rusko, takže když se omluví dvacet nejlepších hráčů z NHL, je to na konkurenceschopnosti mužstva hodně znát.

Pár otázek přidají i švédští žurnalisté, kteří mezitím kvapně přiběhli. Zeptají se na to, co si Jágr povídal s Michaelem Nylanderem, někdejším oblíbeným spoluhráčem z Rangers. Pak hvězdný útočník nastupuje do autobusu.

Na žádost Sportu o domluvu, kdy by mohl promluvit s českými novináři, se jen pousměje. „Nebojte, po mistrovství to všechno shrnu.“ A usedne na sedačku.
Jágr zatím odmítl všechny žádosti o rozhovor, naposledy promluvil minulé pondělí na tiskové konferenci po návratu z Omsku. Důvod? Zřejmě to, že nechce na sebe strhávat zbytečnou pozornost. Nechce, aby se všechno točilo kolem něj.
Chce, aby to byl český tým. Ne Jágr a spol.

Jenže... Už při prvním zápase s Francií fanoušci skandovali nejvíce Jágrovo jméno. Když reportér deníku Sport potkal před halou jedšampionát noho z příznivců, hned vyzvídal: „A co Jarda? Jak mu to jde? Nemohl bych se k němu nějak dostat?“

Nebo když prolítnete zpravodajství německých deníků z prvního českého zápasu, je jasné, kdo reportéry zajímá. V obou nejvlivnějších celostátních denících je Jágrova fotka. A jméno Jágr je i v titulku...

Takže trenéři i sám hráč mohou dokola opakovat, že tohle je český tým. Ano, je. Ale co naplat - to, že právě útočník Omsku jeho největší a nejvyhledávanější hvězdou, je prostě fakt.

CO JÁGR ŘEKL NOVINÁŘŮM
* o věku. „Je náročné pronásledovat mladé kluky, ta rychlost už u mě není, ale hokej pořád miluju.“

* proč je na MS. „Je to přeci národní mužstvo. Hodně ostatních se omluvilo. Chápu, že jsou zranění, nebo unavení. Ale podívejte, jsou tady třeba Ovečkin, nebo Kovalčuk. Myslím si, že by naši hráči měli být trochu víc hrdí na svou zemi.“

* kdo může vyhrát. „ Do semifi nále se mohou dostat i týmy jako Švýcarsko nebo Německo. Myslím si, že na turnaji bude spousta překvapení.“




Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud