5. května 2012 • 21:20

Američané v prodloužení zámořského derby zdolali Kanadu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Spojených států amerických porazili na mistrovství světa v rámci základní skupiny v Helsinkách po dramatickém průběhu Kanadu 5:4 v prodloužení. Zámořské derby rozhodl v čase 61:47 v početní výhodě kapitán Američanů Jack Johnson, jenž skóroval i předtím v základní hrací době.



Pro oba týmy prestižní duel nabídl od začátku výborný hokej, v němž se střídaly šance na obou stranách. Už po 70 vteřinách poslal Američany do vedení Slater, v sedmé minutě bylo ale vyrovnáno poté, co se mezi střelce zapsal Tavares. Tým USA měl sice střeleckou převahu, ale do přestávky již gólmana Warda překonat nedokázal.

Tavares měl velký podíl i na druhém kanadském gólu, když připravil dobrou střeleckou parketu pro Skinnera, který zamířil přesně k tyči.

Ve 33. minutě se ovšem provinil proti pravidlům Ladd a po prvním Johsonově zásahu v dnešnímu souboji bylo znovu vyrovnáno.

Velká bitva gradovala ve třetím dějství. Skóre na stranu Američanů překlopil v oslabení po rychlém výpadu zpoza branky Dwyer, jenže tři minuty poté dostal Evander Kane od soupeře hodně prostoru a propálil Howarda.

V 57. minutě přišla další šance Američanů - Thompson nejprve vyražený kotouč ze vzduchu nezasáhl, ale napodruhé už byl úspěšný a procedil ho skrze Wardovy betony.

Kanaďané ovšem znovu rychle kontrovali, byť jim k tomu Američané hodně pomohli sérií vlastních chyb a nerozhodností. V 59. minutě tak byl stav po Keithově přesné bombě 4:4. Důležitý okamžik přišel vteřinu před vypršením základní hrací doby.

Tavares ze vzduchu zasáhl kotouč, který chtěl vyhodit z vlastní obranné třetiny, ale poslal ho do hlediště.


Před Američany proto byla hned v úvodu prodloužení výhoda přesilové hry a ve chvíli, kdy už se zdálo, že Kanaďané vyváznou bez úhony, zmocnil se puku po nepovedeném vyhození Kanaďanů Johnson a rozhodl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud