14. května 2013 • 13:20

Postup potvrdili parádně! Slováci přejeli Američany jasně 4:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli nůž na krku, ale dokázali si s tlakem poradit. Hokejisté Slovenska na MS porazili USA 4:1 a postoupili ze čtvrtého místa základní skupiny v Helsinkách do čtvrtfinále. Tým českého trenéra Vladimíra Vůjtka staršího tak dál má šanci obhájit stříbro z loňska. Po zaváhání USA může na první místo ve finské metropoli zaútočit domácí reprezentace, které tomu stačí získat dva body z utkání s Lotyšskem.



Do klíčového duelu vstoupilo Slovensko šťastně a po chybě amerického brankáře Bishopa se už v 15. vteřině ujalo vedení. Gólman Tampy Bay zaváhal při rozehrávce za brankou, trefil brusle napadajícího Kopeckého a Radivojevič snadno doklepl puk do prázdné branky.

Slováci vzápětí sice nevyužili přesilovku při vyloučení Oshieho, ale ve čtvrté minutě překvapil Bishopa střelou z úhlu Bartek. Snížit mohl Bjugstad, ale minul. Američané se neprosadili ani při Jurčinově trestu a pak Staňa dvakrát vychytal Stapletona.

V druhé části v oslabení při Bližňákově vyloučení málem zvýšil Miklík. V polovině utkání ještě více uklidnil Vůjtkův tým obránce Vydarený, který v početní výhodě zužitkoval přihrávku Záborského. Vzápětí se hnali Slováci do další šance, ale Haščák pokazil přečíslení tří na jednoho nevydařenou přihrávkou.

Naději Američanů na obrat a útok na první místo v tabulce vykřesal 46 sekund před koncem druhé části Kristo, který střelou z pravého kruhu sebral Staňovi čisté konto.

V závěrečném dějství si ale Slováci hlídali náskok a Američané jim navíc nabídli i dvě přesilovky, při té druhé ale v 56. minutě dokázal Staňu ohrozit Gionta. V čase 57:43 sáhli Američané k power play, ale inkasovali, když se 84 vteřin před koncem trefil do prázdné branky osmnáctiletý Daňo. Nejmladší hráč turnaje si připsal ve čtvrtém duelu premiérovou trefu.

ONLINE: Slovensko - USA

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 11:15
Slovensko
Slovensko
4:1
ONLINE
14. května
11:15
USA
USA
Góly

Domácí: 00:15. Radivojevič, 03:44. Bartek, 30:47. Vydarený, 58:36. Daňo

Hosté: 39:14. Kristo

Sestavy

Domácí: Staňa (J. Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švárný – Surový, Kopecký, Radivojevič – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan, Bartek, Ölvecký – Daňo, Bližňák, M.Haščák – L. Hudáček. Tréner: V. Vůjtek

Hosté: Bishop (Gibson) – Carle, Faulk, E.Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain – C. Smith, Moss, P. Stastny – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, R. Carter, Thompson – Butler, Bjugstad, Palushaj. Tréner: J. Sacco

Rozhodčí

Olenin (RUS), Rantala (FIN) – Dedioulia (BLR), Kack (SWE)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky, Finsko

Američtí hokejisté obléhají slovenskou branku
Američtí hokejisté obléhají slovenskou branku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud