27. prosince 2016 • 22:05

Česko - Švýcarsko 3:4pp. Mladíci pálili šance a ztratili dva body

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do dvaceti let nenavázali na překvapivé vítězství nad Finskem (2:1) a ve druhém utkání základní skupiny mistrovství světa prohráli se Švýcarskem 3:4 v prodloužení. Svěřenci Jakuba Petra dvakrát prohrávali o dvě branky, ale Filip Chlapík dvěma góly vyrovnal na 3:3. Jeho branka šestnáct vteřin před koncem zápasu poslala utkání do prodloužení, v němž bleskově rozhodl Nico Hischier. Další utkání čeká český tým ve čtvrtek od 19 hodin proti Dánsku.



Nechybělo přitom mnoho, aby svěřenci kouče Jakuba Petra vyšli ze zápasu s prázdnou - ještě v polovině třetí třetiny prohrávali 1:3. Pak se ale útočník Filip Chlapík postaral o vyrovnání, když si svou druhou dnešní trefu připsal při power play v čase 59:44.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu

Mimo hru zůstal zraněný obránce Kvasnička. Na první gól se čekalo takřka do poloviny utkání. Švýcarský útočník In-Albon dostal mezi kruhy na chviličku prostor k převzetí puku a prostřelil Škarka. Hronka pak navíc poslal už po polovině dvouminutového trestu zpátky do hry Thürkauf a český tým měl do druhé přestávky dvoubrankové manko.

Nástup do třetího dějství mu sice vyšel, když se parádně trefil z kruhu Koblížek, jenže už za tři a půl minuty poté využil další početní výhodu Riat a vrátil Švýcarům dvougólový náskok. Rychle využitou přesilovkou kontroval v 51. minutě Chlapík, čas ale potom hodně rychle utíkal.

V polovině 58. minuty svitla českým mladíkům velká naděje na vyrovnání v podobě přesilovky po faulu Hischiera. Zmáčkli soupeře před jeho brankou, rozezvučeli horní tyč, teprve až po jejím skončení ale přišla odměna za bojovnost - 16,6 sekundy před vypršením základní hrací doby vyrovnal v power play Chlapík, kterému připravil dobrou palebnou pozici Špaček.

K obratu ale nedošlo. Z prodloužení se odehrálo pouhých 23 sekund, když si nahozený puk dojel Hischier a rozhodl.

Jakub Škarek neudržel střelu Nica Hischiera a Češi padli
Jakub Škarek neudržel střelu Nica Hischiera a Češi padli

Skupina A (Montreal):

ČR - Švýcarsko 3:4 v prodloužení (0:0, 0:2, 3:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 46. Koblížek (Zbořil), 51. F. Chlapík (Hronek, M. Špaček), 60. F. Chlapík (M. Špaček, Zbořil) - 30. In-Albon (Hischier, Diem), 37. Thürkauf (Riat, Hischier), 49. Riat (Siegenthaler, Thürkauf), 61. Hischier (Riat). Rozhodčí: Lemelin (USA), Salonen - Suominen (oba Fin.), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváci: 4683.

ČR: Škarek - Hrdinka, Hronek, Kalina, Zbořil, D. Krenželok, Vála - M. Špaček, A. Musil, Š. Stránský - D. Kaše, Nečas, Kurovský - Jašek, F. Chlapík, Koblížek - Suchý, K. Reichel, Šoustal. Trenéři: Jakub Petr, Jiří Dopita a Petr Svoboda.
Švýcarsko: van Pottelberghe (Ritz) – Karrer, Siegenthaler (A), Burren, Weber, Gross, Gerber, Stadler – Riat (A), Thürkauf (C), Marchon – In Albon, Hischier, Diem – Miranda, Prassl, Eggenberger – Zehnder, Haberstich, Haussener – Portmann.

23:30 Dánsko - Finsko

Tabulka:

1. ČR 2 1 0 1 0 5:5 4
2. Švédsko 1 1 0 0 0 6:1 3
3. Švýcarsko 1 0 1 0 0 4:3 2
4. Finsko 1 0 0 0 1 1:2 0
5. Dánsko 1 0 0 0 1 1:6 0

Skupina B (Toronto):

22:00 Lotyšsko - Rusko 

02:00 Kanada - Slovensko

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud