Zdeněk Janda
22. května 2014 • 09:44

Kanonýr Růžička se dočkal, na čtvrtfinále bude připravený

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Dočkal se. Třinecký útočník Martin Růžička bude během dneška dopsaný na českou soupisku a během čtvrtfinále s Amerikou (od 15 hodin) bude připravený na střídačce zasáhnout do hry. „Čekal jsem, jak to dopadne. A mám radost, zůstával jsem pozitivní,“ reagoval krátce po dnešním dopoledním rozbruslení. Jinak sestava zůstává stejná, jak ji včera avizoval trenér Vladimír Růžička.



Třinecký kanonýr tak zaplní poslední volné místo na hráčské soupisce, mimo ni zůstane vítkovický obránce Lukáš Kovář. Ten už se mezi vyvolené nedostane. Dnešní klíčový zápas tak bude sledovat pouze z tribuny.

Dopolední rozbruslení absolvoval celý tým. „Věřím, že jsou všichni správně nabuzení. Vždyť už jde o všechno. To už si musejí hráči uvědomit sami, už není potřeba na ně vyvíjet tlak. Jsou to kluci, kteří chtějí uspět,“ řekl po tréninku asistent Ondřej Weissmann.

Celý trenérský triumvirát apeloval hlavně to, aby se hráči vyvarovali zbytečných faulů. Důvod je logický, Amerika má zatím nejlepší přesilovky na turnaji. „Ukázali jsme si to, jak to hrají. Je těžké to bránit, takže základ je mít co nejméně vyloučených, nedělat zbytečné fauly. A pokud to půjde, hrát spíše aktivní obranu,“ uvedl kouč.

Vedle toho se český tým bude muset zaměřit na zlepšenou defenzivu. „Očekávám, že budeme dobře napadat, dobře hrát střední pásmo. Že budeme dávat góly a vyhrajeme,“ pousmál se Weissmann, jenž jako Růžičkův asistent zažil dva tituly mistrů světa (2005 a 2010).

Čechům by mohlo hrát do karet i to, že americký brankář Tim Thomas tady v Minsku zatím nemá kdovíjak úchvatnou formu. Alespoň podle statistik. „Jako že by nám tam mohlo něco spadnout, jo?“ reagoval kouč. „Věřím, že se v té koncovce konečně prosadíme! Je pravda, že těch střel máme hodně, na druhou stranu je třeba říct, jaké jsou to rány… Musíme mnohem více chodit před branku a clonit,“ nabádá dlouholetý Růžičkův parťák na střídačce.

Sestava bude stejná, jak ji včera oznámil hlavní kouč. V elitní formaci tak vedle Jaromíra Jágra budou hrát centr Jiří Novotný a útočník Roman Červenka.

Jak Češi nastoupí: Salák – Němec, Vitásek, Jordán, Kindl, Zámorský, Kolář – Jágr, Novotný, Červenka – Hertl, Sobotka, Klepiš – Zaťovič, Hudler, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek – Růžička.

Utkání začíná v patnáct hodin českého času.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud