7. listopadu 2013 • 21:19

Třetí největší výprask v historii! Češi prohráli se Švédskem 0:6

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘEHLED ČESKÝCH DEBAKLŮ | Hokejová reprezentace vstoupila do turnaje Karjala debaklem se Švédskem 0:6. Úřadující mistři světa rozhodli o své čtvrté výhře za sebou nad svěřenci trenéra Aloise Hadamczika již v první třetině, v níž si v Gävle vypracovali třígólový náskok. Čeští hráči, kteří na druhé akci seriálu Euro Hockey Tour obhajují prvenství z loňského roku, Švédsku potřetí nedokázali vstřelit ani gól a připsali třetí nejvyšší porážku v historii samostatné české reprezentace.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 11. • 19:00
Švédsko
Švédsko
6:0
ONLINE
7. listopadu
19:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 03:54. Klasen, 16:03. Hjalmarsson, 16:32. Arlbrandt, 27:49. Klasen, 32:18. Hjalmarsson, 58:37. Thörnberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Karlsson (Rautio) – Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm – Klasen, Olausson, Thörnberg – Möller, Rasmussen, Danielsson – Figren, Lundqvist "C", Janmark-Nylén – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Bång, Rödin.

Hosté: Štěpánek (28. Jakub Kovář) – Kaberle, Krajíček, Doudera, Piskáček, Kutlák, Nakládal, Krejčík – Smoleňák, Nedorost, Rolinek "C" – Petružálek, Vrána, Kašpar – Irgl, Jan Kovář, Hubáček – Sekáč, Roman, I. Rachůnek – Buchtele.

Rozhodčí

Gofmann, Anisimov (oba RUS) – Dahmén, Pihlblad (oba SWE).

Stadion

Läkerol Arena, Gävle (Švédsko).

Návštěva

4 777 diváků

Český tým přitom vstoupil do utkání aktivně. Do vedení se ale nedostal a již ve 4. minutě inkasoval. Štěpánka, který se objevil v brance národního mužstva poprvé od loňského mistrovství světa, překonal Klasen.

Vyrovnat mohl Kašpar, ale stejně jako Roman švédského gólmana Karssona nepřekonal. Vítkovický útočník trefil tyč. Češi byli i nadále aktivnější, častěji stříleli, ale domácí reprezentanti je vyučili v produktivitě.

V rozmezí 29 sekund navýšili své vedení na 3:0. Nejprve Štěpánka překonal po rychlém protiútoku Hjalmarsson a poté na brankovišti pohotově tečující Arlbrandt.

Gólman Čerepovce si v první třetině připsal jen pět zákroků, přesto pokračoval v zápase i ve druhé části. Utkání nakonec stejně nedochytal. Ve 26. minutě mohl snížit Irgl, který po krásné kombinační akci již překonal Karlssona, jeden ze švédských hráčů ale stihl puk odpálit do bezpečí, ještě než přešel brankovou čáru.

Poté byl vyloučen Kutlák a Seveřané první přesilovou hru využili. Klasen projel celé hřiště a střelou na lapačku zvýšil na 4:0. Zároveň přiměl Hadamczika, aby místo Štěpánka na led poslal Jakuba Kováře. Ten si sice připsal několik zákroků, ale po čtyřech minutách také kapituloval. Stejně jako Klasen si druhý gól v utkání připsal Hjalmarsson.

Švédové hrající poprvé od triumfu na letošním MS v domácím prostředí v poklidu kontrolovali zápas a mířili za jasným vítězstvím. Češi mohli mírně upravit skóre v přesilových hrách, ale hráči Tří korunek díky Karlssonovi i potřebnému štěstí drželi čisté konto. V 59. minutě navíc přidal šestou branku útočník pražského Lva Thörnberg.

České trápení v produktivitě v této sezoně pokračuje, reprezentanti mají na svém kontě po čtyřech zápasech jen tři vstřelené branky a průběžném pořadí EHT jsou poslední.

Zápas Švédsko - Česko ONLINE zde »

Hokejový turnaj Karjala, druhý díl Euro Hockey Tour - v Gävle:
Švédsko - Česká republika 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Klasen (Olausson, Thörnberg), 17. S. Hjalmarsson (Arlbrandt, Ullström), 17. Arlbrandt (Rahimi, Alm), 28. Klasen (Klingberg), 33. S. Hjalmarsson (Arlbrandt, Ullström), 59. Thörnberg. Rozhodčí: Gofman, Anisimov (oba Rus.) - Dahmén, Pihlblad (oba Švéd.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4777.
Švédsko: H. Karlsson - Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm - Janmark-Nylén, J. Lundqvist, Figren - Thörnberg, Olausson, Klasen - Arlbrandt, Ullström, S. Hjalmarsson - Danielsson, Rasmussen, Möller - Rödin. Trenér: Pär Marts.
ČR: Štěpánek (28. Jakub Kovář) - Krajíček, T. Kaberle, Nakládal, Krejčík, Piskáček, Kutlák - Smoleňák, V. Nedorost, Rolinek - Petružálek, Vrána, Kašpar (21. Buchtele) - Irgl, Jan Kovář, Hubáček - Sekáč, Roman, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

TOP 10 Nejvyšší prohry české reprezentace v samostatné historii
ČESKO-Finsko 0:7 11. února 2012 Oddset Hockey Games
ČESKO-Německo 1:7 31. srpna 1996 Světový pohár
ČESKO-Rusko 0:6 15. prosince 2012 Channel One Cup
ČESKO-Švédsko 0:6 7. listopadu 2013 Karjala Cup
ČESKO-Slovensko 0:5 7. dubna 2005 přátelsky
ČESKO-Finsko 0:5 13. listopadu 2010 Karjala Cup
ČESKO-Švédsko 1:6 22. srpna 1996 přátelsky
ČESKO-Rusko 1:6 7. dubna 1999 MS
ČESKO-Švédsko 1:6 8. února 2007 LG Games
ČESKO-Finsko 1:6 7. února 2008 LG Games
ČESKO-Švédsko 1:6 10. února 2011 LG Games
ČESKO-USA 4:9 20. prosince 1993 Cena Izvestijí

Jakub Štěpánek právě dostal gól od Švédska v zahajovacím zápase Karjala Cupu
Jakub Štěpánek právě dostal gól od Švédska v zahajovacím zápase Karjala Cupu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud