19. dubna 2018 • 22:00

SESTŘIH: Krok od obhajoby! Kometa přejela Třinec 5:2, Hrubec byl střídán

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Komety Brno dělí jediná výhra od obhájení mistrovského titulu a rekordního 13. triumfu v historii. Ve čtvrtém finále zvítězili nad Třincem 5:2 a vedou v sérii 3:1 na zápasy. Rozhodnout mohou už v neděli na soupeřově ledě, kde se bude hrát od 17:00.



Gólem a asistencí přispěli k dnešnímu úspěchu domácích Martin Erat, Hynek Zohorna, Alexandre Mallet a Tomáš Vincour. Brno má na kontě 12 titulů a v historické tabulce se dělí o první místo s Duklou Jihlava.

Oceláři nastoupili oproti středečnímu třetímu duelu se dvěma změnami v sestavě. Chyběli obránce Milan Doudera a útočník Erik Hrňa. Jejich místa zaujali Bohumil Jank a Jan Rudovský, který působil v prvoligovém Prostějově a oblékl dres Třince poprvé.

Ve čtvrté minutě otevřela skóre Kometa. Erat vyřešil přečíslení tří na dva individuálně, mezi kruhy vystřelil přes bránícího Vlacha a trefil se do levého horního rohu třinecké branky.

Vzápětí Čiliak stihl zalehnout Musilův tečovaný pokus před dorážejícím Draveckým. V šesté minutě Oceláři vyrovnali, když Krajíčkovu střelu od modré čáry tečoval Vlach. Na druhé straně měli možnosti Hruška s Eratem. Po jeho šanci zůstal ležet na ledě Radim Zohorna, jehož zasáhl Roth hokejkou. Brněnský útočník ze zápasu odstoupil, ale sudí Hodek s Pešinou zákrok nepotrestali.

SESTŘIH: Kometa Brno - Třinec: 5:2. Zábranského mašina má na dosah obhajobu titulu
Video se připravuje ...

Vedení vytěžila Kometa z Jankova faulu a vůbec poprvé ve finálové sérii proměnila přesilovku. Hynek Zohorna při signalizované výhodě ještě neuspěl, ale při hře pěti proti čtyřem zakončil úspěšně kombinaci Erata a Zaťoviče a se sedmi góly se dotáhl do čela tabulky střelců play off. Ozdobil tím svůj 400. zápas v extralize.

Třinec se ubránil při Svačinově trestu a těsně před pauzou ještě po Rothově ráně doráželi Chmielewski a Cienciala, ale Čiliak Kometu podržel.

V druhé části se Třinec tlačil za vyrovnáním. Při Malcově vyloučení ale ujeli v oslabení Hynek Zohorna s Malletem, který blafákem do bekhendu zvýšil na 3:1.

Za 34 vteřin Oceláři snížili, z pravé strany od mantinelu se trefil přes stínícího Ciencialu obránce Krajíček. V 36. minutě vrátil Brnu dvoubrankový náskok Vincour, k němuž mezi kruhy nešťastně srazil puk po Malletově protiútoku Roth. Gólmana Hrubce vystřídal Hamerlík, který držel čistý štít, přestože Oceláři hráli po faulech Draveckého a Rotha tři minuty v oslabení.

V úvodu závěrečné části minul v dobré pozici Marcinko a po střele Rudovského pomohla Čiliakovi horní tyč. Kometa se pak ubránila při Nečasově vyloučení.

Třinecký kouč Václav Varaďa sáhl již téměř jedenáct a půl minuty před koncem při hře čtyř proti čtyřem k power play, ale branku to nepřineslo. Čtyři minuty před koncem zkoušeli Oceláři power play znovu a v čase 57:33 dovršil výsledek do prázdné branky Dočekal.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Jsem přesvědčen, že jsme dnes odehráli nejlepší utkání v sérii. Šli jsme brzy do vedení, nezlomilo nás ani soupeřovo vyrovnání. Hodně nám pomohl gól při přesilovce na 2:1 a další branka při našem oslabení. Měli jsme oproti včerejšku lepší pohyb. Řekli jsme si také některé zásadní věci, pokyny kluci plnili do puntíku. Za úspěchem byla obrovská bojovnost, enormní nasazení a vynikající výkon brankáře Čiliaka. Za to bych chtěl hráčům poděkovat. Velký podíl na úspěchu mají i diváci, kteří připravili neskutečnou atmosféru."

Václav Varaďa (Třinec): "Měli jsme velmi dobrý start do zápasu. Rychlý pohyb. Z nasazení a víření nás malinko srazila první branka, kdy jsme propadli v útočném pásmu a soupeř toho využil. Ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře. Kometě se ale podařilo dát branku v přesilovce, kterou sehráli parádně. Měli jsme více ze hry. Kluci zápas odmakali, odbojovali. Pokud ale třikrát propadneme na venkovním kluzišti ve finále, tak se z toho pro domácí něco ujme. Dnes to byl jasný příklad. Ve třetí třetině jsme měli ohromně těžké se dostat do útočného pásma a tím k nějakým střelám a šancím. Jsem rád, že kluci nic nevypustili. V hlavách se nachystali třetí třetinou na další zápas, který nás čeká v neděli. Budeme chtít sérii vrátit do Brna."

Zohorna o pátém finále: Půjdou po nás. Víme o co hrajeme, emoce krotit nemusíme
Video se připravuje ...

Martin Erat říkal, že hraje se Zohornou a je mu jedno jakým, smál se Hruška
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:19. M. Erat, 13:09. H. Zohorna, 29:27. Mallet, 35:36. Vincour, 57:33. Dočekal

Hosté: 05:14. R. Vlach, 30:11. Krajíček

Sestavy

Domácí: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – L. Horký, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal.

Hosté: Hrubec (36. Hamerlík) – Krajíček (C), D. Musil, Jank, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Rudovský – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík – Kofroň.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Tošenovjan, Lederer

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 diváků

Kometa Brno - Třinec. Dočekal se dočekal. Prvním gólem v play off do prázdné dovršil trápení hostů, 5:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Vincour propálil Hrubce a čtvrtým gólem ho vyhnal z branky, 4:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Oceláři zůstávají v kontaktu. Čiliak nevychytal střelu Lukáše Krajíčka od modré, 3:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Mallet zaskočil Oceláře ve vlastním oslabení a Kometa odskakuje, 3:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Hala opět jásá z vedení domácích. Hynek Zohorna využil přesilovku, 2:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Parádně načasovanou tečí poslal Roman Vlach puk za Čiliaka a je srovnáno, 1:1
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Třinec. Martin Erat využil šance v přečíslení a otevřel tak skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Brněnští útočníci Hynek Zohorna (vlevo) a Alexandre Mallet se radují ze vstřeleného gólu
Brněnští útočníci Hynek Zohorna (vlevo) a Alexandre Mallet se radují ze vstřeleného gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud