František Suchan
19. září 2008 • 19:54

Kladno je ve formě, smetlo Pardubice

TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Pochyboval někdo o síle Kladna? Včerejší zápas musel i toho největšího kritika přesvědčit. Paterova eskadra rozebrala mátožné Pardubice a dál zůstává na druhém místě tabulky.



Diváci navíc dostali k standardní extraligové porci jako bonus dva nádherné hokejové momenty.

Souhrn pátého kola>>>

Hlasy trenérů
Petr Kasík (Kladno): "Do utkání jsme nevstoupili dobře, ale hrozně nám pomohly dva slepené góly na začátku druhé třetiny. Hráči se tím uklidnili, dostali takovou tu sebedůvěru a pak už všechno vycházelo."

Václav Sýkora (Pardubice): "Utkání jsme nezačali špatně a byli jsme hodně aktivní, ale bohužel se skóre pro nás začalo vyvíjet nepříznivě. Kladno využilo přesilovku v době, kdy už skákal pátý hráč na led a prakticky jsme ji téměř ubránili. Minimálně první třetinu jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale pak přišel zlomový moment, jímž byl začátek druhé třetiny, kdy jsme udělali chybu na útočné modré čáře a Kladno oproti našim přečíslením v první části gól dát z této situace dokázalo. Pak přišel rychle třetí gól a tam se zápas lámal."

O ten první se postaral domácí brankář Kopřiva. Podle statistik zatím nejlepší gólman soutěže je teď i nejproduktivnější. Ve 23. minutě hráli Kladenští přesilovku, ke Kopřivovi se dostal puk. Co s ním? Na útočné modré čáře zatím číhal útočník Tenkrát…

„Od branky to poslat na modrou a ještě vzduchem? Přímo na hokejku? To bylo výborné! Takhle by to možná nedal leckterý obránce,“ nadšeně popisoval Kopřivovu parádu Petr Tenkrát. „Všimnul jsem si, že pardubičtí obránci šli střídat a Petr tam zůstal,“ prohlásil sám brankář. Se samozřejmostí. Jako by nic.

Tenkrátovi kupodivu hned neblesklo hlavou, že musí střílet, aby měl parťák bod. „Spíš jsem chtěl přihrávat,“ přiznal. „Puk mi ale sklouznul, měl jsem to mezi nohama. Potom jsem si všimnul, že se Lašák nestihnul přesunout zpátky, tak jsem to zkusil.“

Kopřiva samotnou trefu neviděl, do výhledu mu vjel hráč. Tak brzy zkusil troufalost znovu. V oslabení totiž vyrazil kotouč přímo do jízdy Martinu Procházkovi, který rázem spěchal na branku. „Přál jsem si, ať i on dá gól. Jenže byl tísněný bekem, zakončil to nejlíp, jak mohl,“ uznal gólman. Stejně má ale teď víc bodů, než třeba spoluhráč z útoku Jiří Kuchler. „Rýpnu si, samozřejmě. Hned se půjdu podívat na statistiky,“ zasmál se Kopřiva.

Druhý krásný moment zápasu, to byla čtvrtá branka. Kladno dostalo počtení výhodu čtyři na tři. Na led nastoupilo komando Patera, Procházka, Kalla a Skrbek. Ten od modré našel v rohu Pateru, který okamžitě přeposlal puk na kruhy Kallovi. Rána. Šibenice. Gól.

Paráda!

A co Pardubičtí? Naprostý opak kladenské pohody. Zatím to na zlepšování minulé sezony opravdu nevypadá. Včera hosté předvedli jen kostrbaté kombinace, z nichž většina končila namísto ohrožením branky v rohu. Když už se tedy bíločervení vůbec dostali do útočného pásma. Místo založení útoku totiž po sobě často jen neurovnaně házeli pukem. Gól dali sice hezký, jenže až v 58 minutě.

„Z naší strany to po třetí inkasované brance byla křeč. Nebyli jsme schopní nic dopředu vyprodukovat,“ uznal kouč Václav Sýkora. „Ale přestože Kladno hrálo docela dobře, myslím, že výsledek je pro nás krutý.“

Geus Okna Kladno - Moeller Pardubice 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Frolík (Skrbek), 21. Diviš (Martin Procházka, Patera), 23. Tenkrát (Kopřiva), 37. Kalla (Skrbek, Patera), 48. D. Růžička (Rudovský) - 58. Kolář (Starý).
Rozhodčí: Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:8, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0.
Diváci: 3407.

Sestavy:
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Pardubice: Lašák (41. M. Růžička) - Čáslava, Píša, Snopek, Štrbák, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Divíšek, Tvrdík - Somík, Cetkovský, Ondřej - Starý, Koukal, Kolář - Rákos, Pucher, Radil. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud