6. října 2008 • 21:54

Nedvěd přinesl Liberci štěstí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé v kariéře oblékl hokejový útočník Petr Nedvěd dres Liberce a i tentokrát se mohl radovat z vítězství.



Dnešní výhra nad Znojmem je však pro Bílé Tygry mnohem cennější než před sedmi lety v první lize, kde Nedvěd hrál v barvách svého rodného města poprvé. I díky zkušenému útočníkovi totiž Liberec ukončil sérii šesti porážek a posunul se z předposledního místa v tabulce na jedenácté místo.

Nedvěd si tak po jeho skončení mohl oddechnout. "Cítíme o dost lépe než před zápasem. Bohužel tento zápas byl boj o posledního fleka a i ze začátku se to tak vyvíjelo. Nechtěli jsme prohrát a padnout ještě níže," řekl Nedvěd novinářům.

Severočeši však byli od začátku lepší, a přestože Znojmo díky sérii přesilových her na konci první třetiny vyrovnalo, Liberec získat tři cenné body. "Jejich přesilovky nás trochu zastavily. Pak jsme to ale ustáli a od druhé třetiny jsme byli lepším mančaftem," uvedl šestatřicetiletý útočník, který se v minulých týdnech neúspěšně snažil v kempu prosadit do kádru New York Rangers.

Liberci pomohla i skutečnost, že trenér Dušan Gregor nasazoval do hry jen tři formace. "Určitě to bylo dobré. Hráči se dříve dostanou do zápasu. Samozřejmě, že se takhle nedá hrát celou sezonu, ale my jsme, myslím, vsadili na správnou kartu. Potřebovali jsme mít větší tempo než soupeř, což se podařilo," uvedl Nedvěd, který nastupoval ve třetím útoku s Tomášem Klimentou a Zdeňkem Blatným. "Zatím si na sebe zvykáme. Nějaké šance jsme měli, teď je ještě budeme muset proměňovat," uvedl hráč, jenž s novými spoluhráči zatím trénoval jen dvakrát.

Ambiciózní severočeský celek v letošní sezoně hraje výrazně hůře než v minulosti, kdy se stále pohyboval na čele tabulky. Podle Nedvěda je to v kabině cítit. "Je tady malinko zklamání, jak se sezona pro Tygry vyvíjí. Myslím si ale, že je ještě hodně zápasů do konce a ve tříbodovém systému stačí dát čtyři pět zápasů dohromady a skočíte na šesté sedmé místo. Bude to těžká práce, ale jak se říká tak od spodku se vždy odráží lépe," neztrácí víru Nedvěd.

Před sedmi lety při své liberecké premiéře dal hattrick, dnes se mezi střelce nezapsal. Za velký problém to ale nepovažuje. "Bylo by to příjemnější, ale o to v momentální chvíli ani tolik nejde. Důležité jsou body. Myslím si, že góly přijdou. Pro nás je životně důležité, abychom začali vyhrávat," podotkl Nedvěd.

S výkonem nové posily byl spokojený i trenér Dušan Gregor. "Petr ukázal velkou chuť do hokeje. Jsem přesvědčený, že v dalších zápasech dokáže, že je přínosem. Jeho výkon bude gradovat," uvedl slovenský kouč, který si pochvaloval i fakt, že se po jeho boku zlepšil i výkon zatím spíše se trápícího Klimenty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud