13. srpna 2009 • 21:21

Hašek opět zářil, Pardubice se bavily

Autor: mir, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborný Hašek, solidní defenziva a rozparáděný útok. To byly účinné zbraně pardubického týmu, jenž si na turnaji Hockeyades ve švýcarském Vallé de Joux poradil s celkem Ambri Piotta drtivým skóre 6:1.



Přitom tým reprezentačního beka Zdeňka Kutláka měl v první třetině mírně navrch, v prostřední části hrál dvakrát v pěti proti třem, góly však stříleli hlavně Češi.

Poražení byli nešťastní z precizního výkonu gólmanské legendy. „Dominik nás výborně podržel. Postupně jsme začali soupeře přehrávat a vycházely nám i kombinace," pochvaloval si kouč Václav Sýkora. Z velkého počtu trestů si hlavu nedělal. „Sudí na nás byli přísnější, vylučovali kluky za sporné situace. Jednotný metr nasadili, až když bylo rozhodnuto," hodnotil trenér.

Úvodní zápas sezony odehrál Petr Sýkora, jenž až do čtvrtka šetřil záda. A zápas ho bavil, v půli zápasu zvyšoval na 3:1. Předvedla se však hlavně Zohornova formace.

Pokud v pátek Východočeši zdolají Fribourg-Gottéron (od 20:30) alespoň v prodloužení či na nájezdy, zahrají si sobotní finále. Zřejmě s Magnitogorskem. „To je velká výzva," vyhlásil útočník Michal Klejna, jenž zapůsobil bilancí 1+3.

Zlín ztratil vedení

Hokejisté týmu PSG Zlín remizovali na 16. ročníku turnaje Rona Cup v Trenčíně s Košicemi 3:3. V zápase Zlín vedl po druhé třetině již 3:1, ale bojovně naladěným Košicím se podařilo vyrovnat.


Na trestná střílení, která však jsou jen pomocným kritériem při rovnosti bodů a skóre, vyhrál Zlín 4:3. Rozhodující nájezd proměnil v páté sérii Sivák.

Zlínu střelecky vyšla druhá třetina, v níž vstřelil všechny tři branky. Skóre otevřel ve 24. minutě Vlach. Húževka sice vyrovnal, ale v závěru druhé třetiny se v rozmezí dvou minut prosadili Čech a Köhler. Ve třetí třetině se podařilo Košicím srovnat skóre, v závěrečných pěti minutách měl sice Zlín převahu i střelecké příležitosti, které ale neproměnil.

Kladno vyhrálo v Ústí

Hokejisté Kladna zvítězili v přípravném utkání na ledě Ústí nad Labem těsně 3:2. Extraligový tým vedl na severu Čech již 3:0, domácí však dokázali koncovku zdramatizovat.

Hosté se představili bez prvního Paterova útoku, přesto v úvodu třetí třetiny vedli po druhé Frolíkově trefě 3:0. Ústečtí Lvi ale dvěma využitými přesilovkami snížili na rozdíl jedné branky, k vyrovnání jim však v závěru nepomohla ani hra bez brankáře.

Třinec si poradil s Duklou Trenčín

Hokejisté Třince vyhráli ve svém úvodním vystoupení na tradičním turnaji Rona Cup v Trenčíně nad domácí Duklou 2:1. Vítězný gól vstřelil krátce po polovině zápasu v početní výhodě Petr Kanko.

V samostatných nájezdech, které však jsou jen pomocným kritériem při rovnosti bodů a skóre, byl lepší Trenčín.Na Slovensku se představila druhá polovina třineckého týmu. Ta první porazila v Tipsport Cupu Znojmo vysoko 6:0.

Již ve čtvrté minutě otevřel skóre Steber, ale Filo ve druhé třetině vyrovnal. Prestižní souboj však nakonec rozhodl pro hosty Kanko, když úspěšnou dorážkou využil přesilovku jen devět vteřin před jejím skončením.

Ambri-Piotta - Moeller Pardubice 1:6 (1:1, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky:
18. Westrum (Law, Kutlák) - 16. Havíř (Pivko), 23. Somík (Klejna), 30. P. Sýkora (Klejna, Píša), 35. Šeda (Píša), 35. Drtina (Klejna, Somík), 43. Klejna (Koukal). Rozhodčí: Koch - Huguet, Wermeille (všichni Švýc.). Vyloučení: 5:8, navíc Westrum (Ambri-Piotta) 10 min. Bez využití. Diváci: 429.
Sestava Pardubic: Hašek – Píša, Kočí, Mocek, Havíř, Šeda, Kolář II, Drtina – Sýkora, Špirko, Pivko – Kolář I, Koukal, Rákos – Klejna, Zohorna, Somík – Cetkovský, Kousal, Buchtele.

Košice - Zlín 3:3 (0:0, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Húževka (Gron, Kmiť), 44. Kmiť (Húževka, Mertel), 53. Gron (Bartoš) - 24. Roman Vlach (Sivák, Kubiš), 36. F. Čech (Balán, Ondráček), 38. Köhler (Leška, Hamrlík). Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0.

Ústí nad Labem - Kladno 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: 46. Kloz, 48. Novotný - 15. a 41. Frolík, 35. Bělohlav. Rozhodčí: Florian - Vitík, Biederman. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:2. Diváci: 940.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud