Jiří Punčochář
25. září 2009 • 04:57

O2 Aréna v obležení. Fanoušci Komety táhnou na Prahu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize se chystá zápas, podle jehož kulisy bude těžko patrné, kdo je doma. Kometa Brno se vůbec poprvé chystá na cestu do pražské O2 Areny a její fanoušci si to nechtějí nechat ujít. K zábavě do hlavního města se jich chystá několik tisíc.



Fotbal na Facebooku

Hala možná bude zcela zaplněná! Fanoušci Slavie ten pocit už znají z minula, když přijely Pardubice, Plzeň nebo Karlovy Vary. I tyhle kluby mívaly svého času v hledišti přesilu. A teď se to stejné chystá zopakovat Kometa Brno, i když některé její příznivce mohl od cesty odradit mizerný vstup klubu do sezony, pozdní začátek a přítomnost televizních kamer.

„My se na to hodně těšíme, protože atmosféra na tomhle utkání bude určitě skvělá. Co vím, lidí od nás z Brna tam má být opravdu hodně. Kolik? To těžko tipovat, ale můj odhad je, že to bude sedm tisíc,“ vypálil od pasu brněnský útočník Radek Dlouhý, který v minulosti za Slavii hrál a do O2 Areny přijede poprvé jako host.

Hosté obsadí nejen svoje vyhrazené sektory 118 a 119 na jedné straně za branou, ale i mnoho dalších míst. I pořadatelé se chystají na výjimečnou návštěvu, co se základní části týká, a v předprodeji po delší době uvolnili i lístky do nejvyššího patra rozlehlé arény. Spodní prstenec byl už téměř vyprodaný.

Fanoušci z Brna vypravili sice „jenom“ pět autobusů, další ale pojedou po vlastní ose. Dlouhého odhad je sice hodně odvážný, ale reálně se v Brně mluví o čísle pět tisíc. A to už by byla pěkná podpora. „My hlavně doufáme, že jim ukážeme pěkný hokej a uděláme jim radost nějakým tím bodem. Potřebujeme je sbírat,“ míní Dlouhý.

Kometa do Prahy cestuje povzbuzena prvním bodem, který utrhla v úterý vedoucímu celku tabulky Vítkovicím. Stále sice má nejhorší start ze všech nováčků, ale jedno psychické břemeno z ní spadlo. Konečně má na čem stavět.

Na náladě v šatně se to prý projevilo ihned. „Dokázali jsme si, že hokej hrát umíme. Poznáte, že atmosféra je uvolněnější, lepší. Teď chceme ve sbírání bodů pokračovat,“ dodal Dlouhý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud