22. září 2009 • 22:01

Trvaj: Snad se konečně odrazíme ode dna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z bodového konta brněnských hokejistů zmizela nula. Kometa přerušila sérii šesti porážek překvapivě na ledě lídra extraligy, kde dnes Vítkovice i přes porážku 1:2 na samostatné nájezdy obrala o bod.



"Předvedli jsme slušný výkon, snad se od toho odrazíme. Je na čem stavět," řekl po utkání novinářům gólman Jiří Trvaj.

Zpočátku to ale na nějaký úspěch nováčka nevypadalo. Po gólu Štefanky už v druhé minutě prohrával.

Kometa urvala první bod proti Vítkovicím »


"Dneska jsme ale byli trpělivější než v minulých zápasech. Čekali jsme na šanci a nakonec se podařilo vyrovnat. Nájezdy už dopadly, jak dopadly, ale jsme rádi, že jsme ukončili tu šňůru bez bodu," řekl Trvaj.

Souhrn 7. kola extraligy »

Přestože vítkovickým střelcům v utkání dovolil jen jednu gólovou radost, v penaltové loterii neměl štěstí. Ujčík s Burgrem mu poslali puk mezi betony, Kvapil ho zase pokořil parádním blafákem. "Poslal mě do bufetu v rohu," hořce se pousmál Trvaj precizní koncovce vítkovického útočníka.

V druhé třetině ale v důležitém okamžiku snad zrakem zhypnotizoval Hubáčka, který z pár kroků minul odkrytou branku. "Natahoval jsem se, co to šlo, ale asi bych nedosáhl. On to naštěstí dal vedle. Prohrávat o dva, už by se to asi dotahovalo hůře," přiznal brněnský gólman.

Nakonec však nezdar na nájezdy Brno tolik nemrzel. Tým si prý ve Vítkovicích dokázal, že je schopný hrát rovnocenné partie i s předními celky.

"Důležité je, abychom i v dalších zápasech byli trpěliví. Doteďka jsme vždycky inkasovali jako první, otevřeli hru a snažili se vyrovnat. Musíme hrát stejně jako dneska, trpělivěji a čekat na chyby soupeře," řekl Trvaj.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud