9. září 2010 • 16:41

Holaň: Sparta musí mít vždy vysoké cíle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty jsou před blížícím se začátkem nové extraligové sezony stejně jako v předešlých letech považováni za jednoho z hlavních, ne-li úplně největšího favorita soutěže. Vedení pražského celku se však stejně jako hráči a trenéři drží při zemi. Útok na titul jako svůj cíl sparťané rozhodně nevyhlašují.



"Naše cíle jsou pokora, tvrdá práce a vůle najít cestu k vítězství. Věříme, že bude naše sezona úspěšná," uvedl generální manažer Petr Bříza na dnešní tiskové konferenci, která se konala přímo na ledě Tesla arény.

K prognózám a tipům sázkových kanceláří, které Spartu favorizují, je obezřetný i kouč Miloš Holaň. "Já tyto prognózy před sezonou moc neuznávám. Nevyhlašuji žádné vysoké cíle. Přeji si, aby se nám vyhýbala zranění. Pro Spartu vždy platilo a platit bude, že cíle má nejvyšší. Cesta k tomu je ale dlouhá. Když půjdeme krok od kroku a budeme se soustředit na určité etapy sezony, tak to bude dobře," řekl Holaň.

Dalším přáním Sparty je, aby přilákala do hlediště více diváků než v předešlých letech. Pražané se chtějí dostat přes průměr 6700 fanoušků na utkání.


"Hlavně doma bychom chtěli získávat body a vytvořit si tady takovou domácí tvrz, ze které by se body nevozily," přál si Holaň. Základem k tomu by měla být vyvážená hra obrany a útoku. "Dobře si ale uvědomuji, že máme v týmu hlavně v útoku hodně individualit. Věřím, že se projeví," uvedl.

Kádr Sparty prošel v létě značnou obměnou a Pražané se rozhodli vsadit i na zahraniční posily. Do obrany přišli Doug O`Brien a Brian Salcido, do útoku nejlepší střelec slovenské extraligy Marek Bartánus nebo Francouz Yorick Treille.

Petr Ton opět znamenal velké nebezpečí.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Dalšími akvizicemi jsou z hostování se vracející brankář Tomáš Pöpperle, forvardi Tomáš Kůrka a Radek Smoleňák. Nejcitelnějším odchodem je poté ztráta Tomáše Netíka, který odešel do Ruska, a Jakuba Langhammera.

"Úplně podle mého gusta posily nejsou. Ještě jsem chtěl jednoho důrazného kanadského nebo amerického útočníka a jednoho velice důrazného obránce, dva metry a sto kilo, který by před branku nepustil nikoho a byl by správným ochráncem našich top hráčů," řekl Holaň.

Jinak je ale s příchody spokojen. "Ukáže to až sezona, ale věřím, že odchody se nám podařilo nahradit. Že budou plus mínus ve stejné rovině, nebo lepší," uvedl. S ohledem na ekonomickou situaci již ale Holaň nepočítá s tím, že by jeho 'vysněné' posily dorazily.Kladem podle něj bude návrat Pöpperleho, jenž je nyní jasnou jedničkou týmu.


"Loňská sezona se nám mezi brankáři příliš nevydařila. Pořád se řešilo, kdo bude jednička a kdo dvojka. Neklapalo to ani mezi nimi. Teď jsme udělali jasno hned v přípravě a mělo by se to projevit i na klidu mužstva," řekl Holaň s ohledem na předešlou sezonu, kdy v týmu působili Jan Chábera a Petr Přikryl.

Sparta v přípravě zatím odehrála 12 zápasů, z kterých šest vyhrála. Vedle Českého poháru se představila i v premiérovém ročníku European Trophy, kde ale nakonec nepostoupila ze skupiny do čtvrtfinále. Holaňovi to ale nakonec tolik nevadilo.

Závar před gólmanem Pöpperlem.Foto Jaroslav Legner (Sport)


"Alespoň jsme měli poslední týden konečně mužstvo pohromadě, pořádně jsme trénovali a mohli jsme pracovat na systému hry, taktice a dolaďovali jsme drobnosti," vysvětlil bývalý vynikající obránce.Kladem přestávky byla také skutečnost, že se do přípravy zapojili i hráči, kteří měli zdravotní problémy.

Aktuálně jsou na marodce jen Ondřej Kratěna a Salcido. Ani jeden z nich start extraligy nestihne.Pražané oficiálně zveřejnili i rozpočet klubu, který činí celkově 160 milionů korun, 45 milionů je ale určeno na provoz Tesla arény.

Výborný patří k legendám nejen Sparty.
Výborný patří k legendám nejen Sparty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud