27. února 2011 • 21:15

Indiáni doválčili, konečnou vystavil Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova zvítězili ve čtvrtém utkání předkola play off na ledě Plzně 4:3 v prodloužení a po výhře 3:1 na zápasy slaví postup do čtvrtfinále. Vítězný gól vstřelil v čase 67:54 v přesilovce obránce Richard Jareš. Pro Indiány končí sezona poznamenaná odečtem 19 bodů v registrační kauze i po úspěšném dotažení na pozice pro play off zklamáním.



Plzeň nastoupila bez útočníka Lammerse, naopak do sestavy se vrátil po delší pauze Haman, jehož sužuje zlomený prst na ruce. Litvínov postrádal nachlazené Gerháta s Maxou a do útoku naskočili Zavřel a Zíma.

Hned v 25. vteřině se ocitl hostující Trávníček sám před Horčičkou, ale plzeňský gólman svůj tým podržel. Při vyloučení Stránského zamířil jen do boční sítě Kubinčák.


První šanci domácích měl při Hüblově trestu z dorážky Vostřák. Litvínov se ubránil i při Gulově vyloučení, ale za Kubinčákovo provinění už zaplatili hosté inkasovanou brankou, když ve 14. minutě usměrnil Strakovu přihrávku z brankoviště za Volkeho záda Vostřák a připsal si čtvrtou trefu v sérii.

V 16. minutě zvolil v dobré pozici Straka místo střely ještě přihrávku na Vostřáka, ale tu hosté zblokovali.Z náporu v úvodu druhé části domácí dvoubrankové vedení nevytěžili. Vlasákovu ránu vytěsnil ve 24. minutě Volke a vzápětí Litvínov šťastně vyrovnal. Jeřábek nastřelil u pravé tyče stojícího Vopata, od jehož brusle se puk odrazil do Horčičkova betonu a za brankovou čáru.
Martin Straka v tvrdém souboji s Fafanem
Martin Straka v tvrdém souboji s Fafanem

Vyrovnání Severočechy probudilo a hráče Plzně naopak zmrazilo. Hned po vhazování nabídl Lukeš šanci Kubinčákovi, který ale minul.Hosté měli další šance v přesilovce. Nejdříve se zlobil zcela volný Lukeš na Jánského, že zvolil střelu, potom pomohla po Hüblově dorážce Plzni pravá tyč.

Při signalizované výhodě pak Vlasáka vychytal litvínovský gólman, oslabení jistě ustáli a potrestaný Martinka krátce po svém návratu z mezikruží otočil stav.

Ve svém šestém extraligovém startu si posila z prvoligových Litoměřic připsala první trefu.Vyrovnat mohl v 39. minutě v oslabení Straka, po chybné rozehrávce Volkeho za brankou se plzeňskému kapitánovi odkryla branka, ale litvínovský gólman stačil jeho bekhendové zakončení ještě chytit lapačkou.

A 55 vteřin před koncem využil chybu Modrého Kubát, takže Litvínov mohl v závěrečné části bránit dvoubrankový náskok.Plzně se nevzdávala. Při Hüblově vyloučení neuspěli se svými střeleckými pokusy Vlasák, Modrý ani průnikem Kovář.

Při Kubátově pobytu na trestné lavici nedotlačil puk za Volkeho zblízka opět Kovář a v další šanci minul Dvořák. Za hosty zahrozil po skončení jejich přesilovky Černý.V 56. minutě předvedl krásnou kličku Straka a střelou do levého horního rohu snížil na 2:3.

Za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno, když při vyloučení Jánského se prosadil v závaru Vlasák. Navíc mohla Plzeň ještě z dalšího tlaku rozhodnout.

V nastavení se to ale podařilo Litvínovu, když byl vyloučen Modrý, slavící dnes 40. narozeniny: Jareš ránou z levého kruhu sérii ukončil. Severočeši se tak ve čtvrtfinále mohou těšit buď na Třinec, nebo na Liberec.


HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 3:4 v prodl. (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1)


Branky a nahrávky: 14. Vostřák (Straka, Vlasák), 56. Straka (Jan Kovář, Vostřák), 58. Vlasák (Jan Kovář) - 24. Vopat, 32. Martinka (Jánský),
40. Kubát, 68. Jareš. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bláha, Svoboda.
Vyloučení: 11:13. Využití: 2:1. Diváci: 6472.
Konečný stav série: 1:3.

Sestavy:

Plzeň: Horčička - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák - Haman, Slaney, Johnson - Stránský, Petruška, T. Rachůnek. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

Litvínov: Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Zíma, Jenáček - Majdan, Rindoš, Zavřel. Trenéři: Kýhos a Kučera.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Marian Jelínek (Plzeň): "V dnešním utkání jsme soupeři pomohli, protože si žádný velký tlak nevyvinul. Dali jsme si de facto dva vlastní góly. Jeden byl smolný od brusle, ale takové góly padají. Soupeř forčekoval, my jsme ho přestříleli, bohužel jsme góly nedali. Pod tíhou nervozity jsme zaspali prvních deset minut, pak nemohu říct, že bych byl nespokojený. Po druhé třetině jsme si v kabině něco řekli, kluci do toho opravdu šli. Myslím si, že vyrovnání bylo zasloužené, na konci byla ještě nějaká ta gólová šance, ale v prodloužení jsme dostali gól."

Vladimír Kýhos (Litvínov): "Čekali jsme, co s námi ta včerejší prohra udělá. Myslím si, že jsme se dokázali na zápas dobře připravit a víceméně tři čtvrtiny zápasu jsme odehráli výborně. Nezvládli jsme jen závěr třetí třetiny, ale na druhou stranu musíme uznat sílu Plzně. Tam se to projevilo a my můžeme být rádi, že to takto dopadlo v prodloužení."



Martin Straka v tvrdém souboji s Fafanem
Martin Straka v tvrdém souboji s Fafanem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
16
Finále
Články odjinud


Články odjinud