3. listopadu 2010 • 20:20

Kontumace? Je to naše chyba, zní z Kladna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trest za neoprávněný start Jindřicha Kotrly přijímá výkonný ředitel hokejistů Kladna Milan Volf jako fakt, který vyplývá z platných regulí. Přiznává, že chyba se stala na straně klubu.



Vagnerplastu by tak mělo být zkontumováno šest zápasů a přijde o šest bodů.

"Prostě se to stalo. Paní sekretářka, která to má u nás na starosti, zapomněla u Jindry Kotrly odeslat Prohlášení klubů o postoupení hráčské smlouvy na APK. Když to zjistila, probrečela dva dny, nikdy se jí nic takové za dlouhá léta nestalo. My jsme si to měli zkontrolovat. Už jsme si si to nastavili v počítači, abychom věděli, kdy přesně dokumenty odesíláme," řekl ČTK Volf.



"Jde o administrativní chybu, trest vyplývá z pravidel. My ho musíme přijmout, i když bychom samozřejmě byli rádi, kdybychom měli body, které hráči uhráli na ledě."Kladno z klubů, které postihne kontumace, dopadne nejlépe, protože Kotrla odehrál jen šest utkání neoprávněně a klub v nich získal šest bodů.

Má tak mít na kontě sedm a posune se z posledního místa o pět bodů před Mladou Boleslav a jen dva za Plzeň. V dosud platné tabulce Kladno ztrácelo po devíti bodech na dvanáctou Slavii a třináctou Spartu.



Mladá Boleslav má přijít o 22 ze 24 bodů a Plzeň o 19 z 28 bodů. "Je mi líto (sportovního manažera Mladé Boleslavi) Milana Hniličky a (generálního manažera a kapitána Plzně) Martina Straky. V postatě je to taková blbovina. Není to tak, že by někdo chtěl podvádět. Ale především v Mladé Boleslavi aby se z toho zbláznili. Plzeň se podle mého názoru i přesto do play off dostane," doplnil Volf.

V Plzni tvrdí, že ředitel extraligy Stanislav Šulc neměl hráče potvrdit na soupisce, když neměli registrace v pořádku. Volf si to nemyslí. "Já můžu říct na konto pana Šulce, že z něj vyzařuje, že pravidla zná a je čestný člověk, který podle pravidel striktně postupuje," podotkl výkonný ředitel Kladna s tím, že přes právního zástupce řešit aféru nebude.

"My přijímáme, že jsme udělali chybu. Pokud se něco bude měnit a body nám zůstanou, tak budeme jedině rádi. Takhle máme na týmy od jedenáctého místa velký odstup," dodal Volf.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud