3. listopadu 2010 • 16:28

Rozhodnuto! Plzeň, Kladno a Boleslav přijdou o body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligové hokejové kluby Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna přijdou o body ze zápasů, ve kterých v jejich dresu nastoupili hráči s neplatnou registrací.



Plzeň tak přijde kvůli startu brankáře Petra Přikryla a obránce Tomáše Frola o 19 ze současných 28 bodů, Mladá Boleslav kvůli zařazení Jiřího Marušáka a Tomáše Divíška o 22 z 24 bodů a Kladno za neoprávněný start Jindřich Kotrly o šest z 13 bodů.


"Hokejové řády v tomto případě jinou možnost než kontumaci neznají," řekl dnes ředitel extraligy Stanislav Šulc novinářů na neformálním setkání. Kluby však budou mít možnost obrátit se na Odvolací komisi Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH).

Hloubková kontrola APK LH a Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) ve všech registracích extraligových klubů prokázala problém jen v těchto pěti případech. Původně byl zmiňován i další útočník Mladé Boleslavi Peter Fabuš, ale u něho k pochybení nedošlo.

V pořádku byly i smlouvy hráčů dalších jedenácti extraligových klubů. Šulc s vedoucím registračního oddělení ČSLH Vladimírem Schiefnerem prověřovali zejména zahraniční hráče.

Například Yoricka Treilleho a Douga O´Briena ze Sparty, Reného Vydareného z Českých Budějovic, slovenskou trojici ve službách Karlových Varů František Skladaný, Rastislav Dej, Karol Sloboda nebo Martina Čakajíka z Liberce.

"U všech ale bylo vše v pořádku. Jejich transferkarty byly řádně potvrzeny," řekl Šulc. Jisté nesrovnalosti byly u českobudějovického Rostislava Martynka. "Klub ale všechny dokumenty doložil," uvedl ředitel soutěže.

Základním problémem tří chybujících klubů bylo, že u pětice Přikryl, Frolo, Marušák, Divíšek, Kotrla neexistuje zaregistrovaná takzvaná Smlouva o podstoupení Hráčské smlouvy.

"Jejich přestup se tak z právního hlediska vůbec neuskutečnil," řekl Šulc. Chyby odhalila žádost Plzně o povolení hostování Přikryla v prvoligových Litoměřicích, při které se zjistilo, že brankář je oficiálně stále hráčem Sparty.

Podle řádů ČSLH, kterými se extraliga musí řídit, je přitom zodpovědnost za správné zaregistrování hráčů na straně klubů.

"Netvrdím, že současný systém je správný, ale podle řádů to takhle prostě je. Můžeme se bavit o tom, jestli jej změnit, ale až od příští sezony," podotkl Šulc. On sám za úkol platné registrace kontrolovat nemá.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
11
Finále
Články odjinud


Články odjinud