28. října 2014 • 19:56

Kašík dělal hniličkovské zákroky, smál se střelec Komety Němec

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jarní finálová porážka se Zlínem bolí v Brně na podzim o něco méně. Je to týden, co Kometa rivalovi přetáhla střelce Honejska, následně ho během čtyř dnů dvakrát za sebou porazila i na ledě. Na hladkou výhru venku navázala i doma, kde mistra po větším boji zdolala gólem 174 vteřin před koncem. A co víc, konečně proklouzla do elitní desítky.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 10. • 15:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
28. října
15:30
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 12:05. Hanzlík, 27:22. Němec, 44:59. Káňa, 57:06. Němec

Hosté: 12:27. Köhler, 49:40. Vlach, 52:32. Leška

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Malec – Hruška, Němec, Ton – Dočekal, Čermák (C), J. Svoboda – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Kusko, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Hosté: Kašík (Haloda) – Horák, Marušák, Urbanec, Řezníček, Kotvan, Žižka – Köhler, Leška, Okál – Říčka, Vlach, Balaštík – Čech, Holík, Ondráček – Veselý, Čajánek (C), Sedláček. Trenér: Rostislav Vlach

Rozhodčí

Roman Svoboda, Vladimír Šindler – Tomáš Brejcha, Libor Suchánek

Stadion

Hala Rondo, Brno

Návštěva

7200 diváků

Zlín sčítá nepříjemné rány. Odpoledne se dozvěděl, že jeho porážka v neděli s Olomoucí neměla být, protože rozhodčí nesprávně přiznal nováčkovi technický gól, a navázal na to dalším bolavým neúspěchem.

V Brně se dokázal vyškrábat ze ztráty 1:3, přečkal trestné střílení a ve třetí třetině srovnal, ale tři minuty před koncem ho srazil Vojtěch Němec. Kometa vyhrála i druhou odvetu za poslední finále play off za poslední čtyři dny.

„Tohle bolí. Jsou to rány, které nás sráží. Snažili jsme se zápas odehrát co nejlíp, závěr nám vyšel a bod jsme si zasloužili, ale pak přišla rána do vazu. Je to odraz toho, kde se nacházíme,“ smutnil obránce poražených Tomáš Žižka.

Brňané přiznali soupeři zlepšení oproti pátku. Zlín byl dotěrnější, důraznější, na ledě se dost často něco mlelo. Jak už to v derby dvou velkých rivalů bývá. Přes mistrovo postupné zvedání však navrch měla Kometa.

Zaskvěl se její útočník Vojtěch Němec, kterého dva dny po svých druhých narozeninách přišel poprvé povzbuzovat jeho syn. „Poprvé viděl tátu a vyšlo to náramně,“ usmíval se Němec. Mohl dát dokonce hattrick, ale nevyšlo mu trestné střílení. Při pokusu o forhendový blafák mu puk utekl a musel být rád, že syn ještě neumí odečítat ze rtů. „Nechci mluvit sprostě,“ reagoval bleskově na otázku, co si pomyslel, když nájezd pokazil.

Mrzet ho to nemuselo. Vyhnul se placení za hattrick do týmové kasy a dva góly mu úplně stačily.

„Kašík (brankář Zlína) dělal takové, říkám tomu hniličkovské, zákroky na jednom koleni. Nechal tam volné místo. Že jsem to trefil, to ale byla spíš náhoda,“ popsal svá úspěšná zakončení.

Prsty měl ale i v tom, že mistr zůstával přes nepříznivý vývoj zápasu ve hře. Tak třeba hned 22 vteřin po vedoucí brance byla jeho pětka u toho, když Zlín vyrovnal po bleskovém výpadu na 1:1. A začínalo se znova.

Kometa byla dál lepším mužstvem, což se projevilo v odskočení na 3:1. Jenže ani to jí nestačilo.

„Možná jsme se uspokojili, možná jsme víc hlídali výsledek než hráli a moc nám to nešlo. Na to je těžké odpovědět. Vymýšleli jsme ve vlastním pásmu nahrávky, takže místo abychom to vyndali ven a čekali, co vymyslí Zlín, jsme chtěli vymýšlet my. To je špatně,“ věděl Němec.

Sám si vzal tři minuty před koncem normální hrací doby slovo a další střelou z velkého úhlu rozhodl o tom, že Kometa je díky dalším třem bodům poprvé od 2. kola na příčkách, zaručujících play off.

SESTŘIH: 2. kolo extraligy, opakovaný zápas, Kometa - Zlín 4:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud