14. listopadu 2015 • 15:30

Protesty zabraly. Věrní fanoušci Komety uvidí Open Air z lepších míst

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Kometa Brno se bleskově snaží hasit neklid v řadách vlastních fanoušků poté, co oznámila vysoké ceny pro lednové extraligové zápasy pod otevřeným nebem a umístění držitelů permanentek do rohových sektorů hlediště.



„Za nedorozumění ve vztahu klub – permanentkáři a jejich předkupní právo na tribuny se musíme omluvit. Došlo k chybě v technickém úseku našeho organizačního výboru, která byla v grafickém znázornění a následně byla chybně převzata do tiskové zprávy,“ omluvil se držitelům sezónních vstupenek majitel klubu Libor Zábranský.

Podle nově upravené grafiky a rozdělení montovaných tribun dostanou majitelé permanentek na sezení naopak právo vybrat si místa blíž středu hřiště. Vstupenky se začnou prodávat v pondělí na pokladnách DRFG Arény, bližší informace přináší web Komety.

V rámci akce pod souhrnným názvem Hokejové hry Brno 2013 nastoupí Kometa napřed 3. ledna hodinu po poledni proti Plzni, 8. ledna pak přivítá v klasickém televizním čase od 18.20 pod umělým osvětlením Spartu.

Vytvoří extraligový rekord?

Brňané by v kultovní lokalitě za Lužánkami chtěli vytvořit extraligový rekord v návštěvnosti, tribuny mají pojmout přes 20 tisíc diváků. Na rozdíl od běžně požádaných zápasů pod otevřeným nebem na fotbalových nebo baseballových stadionech staví Kometa tribuny na menším prostoru na místě bývalého zimního stadionu, takže hlediště a ledová plocha budou v úzkém kontaktu.

„Už jsem měl možnost stavbu tribun sám navštívit a musím říct, že ze všech míst bude dle mého názoru nádherný výhled na ledovou plochu. Z toho nemusí mít nikdo obavy,“ ujistil Zábranský.

Debatu o ceně vstupenek, která se skalním příznivcům zdá vysoká, naopak bývalý reprezentační obránce odmítá.

„Hlavní příběh je o tom vrátit Kometu alespoň na chvíli domů a představit lidem studii hokejového stadionu. (podle zpracovaného návrhu má mít kapacitu 12 tisíc míst a v ideálním případě by měla stavba začít do dvou let, pozn. red.) Mrzelo by nás, kdyby debaty o cenách vstupenek tento příběh upozadily,“ ohrazuje se Zábranský.

Jednotlivé vstupenky začínají na 990 korunách a těm držitelům permanentek, kteří si na ně neplánují připlatit, bude Kometa vracet částku odpovídající hodnotě jednoho extraligového utkání v DRFG Aréně.

Řada brněnských fanoušků tak už s předstihem kalkuluje s tím, že si nechají vrátit peníze za oba zápasy a pak si na jeden z nich, pravděpodobně na prestižní zápas proti Spartě, koupí vstupenku v běžném prodeji.

„Věřím, že Spartu vyprodají, ale Plzeň ne,“ reagoval na facebookové diskusi pod účtem Komety Brno její fanoušek Michal Vávrů.

Hokejové hry Brno 2016

3. ledna    Kometa Brno-Plzeň (13)
7. ledna    Masarykova univerzita-Univerzita Karlova (18)
8. ledna    Kometa Brno-Sparta Praha (18.20)

Vstupenky v cenách od 990 korun budou v prodeji od 16. listopadu



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud