12. prosince 2021 • 20:00

SESTŘIHY: Dynamo vyhrálo pošesté v řadě. Olomouc loupila na Spartě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic jsou k nezastavení. Před reprezentační přestávkou zvítězili 4:2 na hřišti Mladé Boleslavi a připsali si šesté vítězství v řadě. 32. kolo Tipsport extraligy se neslo i ve znamení velkých hokejových loupeží. Sparta prohrála doma s Olomoucí 3:4 po nájezdech, tedy stejně jako během podzimu na Hané. Vedoucí Třinec padl v přetahované s Plzní rozdílem 2:3. Litvínov vynuloval Liberec 2:0, veterán Viktor Hübl tak prožil vítězný 1250. start v nejvyšší soutěži. Rozjeté Vítkovice zničily Karlovy Vary 6:1. Kometa porazila Zlín 2:1 v prodloužení. Kladno prohrálo 2:3 v Českých Budějovicích a na poslední Berany drží náskok "už jen" pět bodů.



Dvougólový Burian předčil dvě trefy Buchteleho

Sparťané měli skvělý start a už po 31 sekundách vedli, když se k odraženému kotouči dostal Buchtele a snadno ho uklidil do branky střežené Lukášem. Domácí si však vedení užili jen krátce - už na začátku čtvrté minuty vyrovnal Bambula, který vzal na sebe přečíslení dva jednoho s Nahodilem a prostřelil Machovského parádní ranou pod horní tyčku.

Pražané pak hráli dvě přesilovky, nebezpeční byli hlavně při té druhé, kterou si přenesli do druhé třetiny, ale Lukáš chytal skvěle a hosty držel. Ve 27. minutě však na něho našel recept podruhé Buchtele a vrátil vedení na stranu domácích.

Pár sekund nato si vyzkoušeli hru v početní výhodě i Olomoučtí, ale bez úspěchu. Po polovině duelu neproměnil dobrou šanci k navýšení náskoku Horák, na druhé straně pálil ve 34. minutě z kruhu Burian a procedil puk za Machovského - 2:2. Odpovědět se snažili Thorell a Matuškin, jenže Lukáš byl pozorný.

Přestože domácí měli aktivnější nástup do třetí části, ve 43. minutě opět inkasovali. Nahodil se nejlépe zorientoval po závaru před Machovským a převážil misky vah na stranu Hanáků. Na konci 54. minuty měli Pražané po Kuncově prohřešku šanci na vyrovnání, ale zápas zachránili až v závěrečné hře bez gólmana, když se v čase 59:36 prosadil Pavelka.

Prodloužení nerozhodlo a vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy. V nich měl hlavní slovo Káňa. Nejprve uspěl jako první ze všech exekutorů, po vyrovnání Buchteleho svůj pokus proměnil i jako poslední, když dokončoval šestou sérii po neúspěšném nájezdu domácího kapitána Řepíka.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „My jsme do zápasu vstoupili poměrně dobře. Bohužel soupeř naše vedení dokázal pokaždé smazat. Věděli jsme, že to bude urputný zápas, což se i potvrdilo. Góly v naší síti pramenily z vlastních chyb. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat a poslat to do prodloužení, kde jsme si sice vytvořili nějaké šance, ale nedali jsme je. Co se týče nájezdů, tak ty nám zatím vůbec nejdou.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Dneska to byl vyrovnaný zápas. Dostali jsme rychlý gól, ale dokázali jsme na to rychle odpovědět. Stejně tak se nám povedlo vyrovnat po druhém gólu domácích, dokonce jsme pak utkání i otočili. Škoda jen, že jsme vedení neudrželi. Nájezdy jsou loterie a my v nich byli dnes lepší. Smeknout chci hlavně před Honzou Lukášem, který podal v brance fantastický výkon.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Olomouc 3:4sn. Káňa trefil hostům druhý bod, dva góly Buchteleho nestačily
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:31. Buchtele, 26:44. Buchtele, 59:36. T. Pavelka

Hosté: 03:03. Bambula, 33:43. Burian, 42:49. Nahodil, . J. Káňa

Sestavy

Domácí: Machovský (Salák) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Lukáš (Mokry) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Klimek, J. Knotek (A), Kusko – Strapáč, P. Kolouch, Michal Kunc – Burian, Nahodil, Bambula – Navrátil.

Rozhodčí

Horák, Hejduk – Ondráček, Hynek.

Stadion

O2 arena, Praha 8–Libeň

Návštěva

1 000. diváků

Čerešňákovo nahození zmrazilo Oceláře

Třinec byl od začátku aktivnější a vypracoval si několik gólových šancí. Musil ale netrefil v dobré pozici puk ideálně a sjel mu, po střele Hrni zvonila v přesilové hře tyčka a Růžička v přečíslení dva na jednoho jen vyprášil Pavlátovu výstroj.

Hosté otevřeli skóre ve 24. minutě z přesilové hry po jednoduché akci. Bulíř z pravé strany střílel a Mertl doklepl puk do opuštěné branky. Obhájce titulu dělily v dalším průběhu druhé třetiny dvakrát od vyrovnání centimetry - střely Nestrašila a Doudery, která byla možná ještě tečovaná Marcinkem, zastavila branková konstrukce.

Plzeň překombinovala v polovině utkání brejk tři na jednoho a při vlastní početní výhodě inkasovala z hole Kundrátka. Třinec si při gólu vybral předchozí smůlu. Zkušený obránce promarnil možnost ke střele a dostal se za brankovou čáru, ale zkusil zasunout puk u levé tyčky a do sítě si jej srazil Čerešňák. Nebezpečnější domácí mohli vzápětí překlopit skóre a někteří fanoušci už při dorážce Marcinka do odkryté branky slavili gól, ale předčasně.

Oceláři přidali druhou branku až padesát sekund od startu třetí třetiny, dělovkou od modré čáry se prosadil Kundrátek. V dalším střídání mohl z brejku dva na jednoho vyrovnat Bulíř, který zblízka ztroskotal na Kacetlovi. Stejný hráč ale zanedlouho upravil na 2:2 střelou zpoza levého kruhu. Gólu předcházela na druhé straně tyč Chmielewského, který nastupoval v první formaci domácích.

Když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, tak Čerešňák po vyhraném vhazování ve středním pásmu nahodil puk na domácí branku a Kacetlovi propadl mezi betony.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „Neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Kluci hráli a pracovali velmi dobře, vytvořili si spoustu šancí. Hodně jsme toho neproměnili, trefili jsme i několik tyček. Štěstí se k nám nepřiklonilo. A když jsme dali gól na 2:1, tak jsme vzápětí dostali na 2:2. Ale hráčům nemám co vytknout. Tlačili se do Plzně, která dobře bránila a hrála jednoduše ve svém pásmu. Zápas nás stál hodně sil, ale bohužel nemáme ani bod. Tu situaci (rozhodující gól zpoza obranné modré čáry Plzně) jsem pořádně neviděl, něco jsem říkal bekům. Ale stane se, odehráli jsme smolný zápas.“

Miloš Říha ml. (Plzeň): „Utkání bylo velice těžké, soupeř je kvalitní a ne náhodou se v tabulce nachází, kde se nachází. Přijeli jsme s cílem hrát svůj hokej a odvézt vítězství, což se nám podařilo, byť se nerodilo vůbec jednoduše. Ve druhé třetině jsme se dostali pod velký tlak, paradoxně jsme z něj vytěžili branku v přesilovce na 1:1. Soupeři jsme darovali vyrovnání, což s námi trošičku zatřáslo a soupeř na začátku třetí třetiny odskočil. Dá se říci, že šel do vedení zaslouženě. Důležité - a asi rozhodují - bylo, že jsme následně vyrovnali na 2:2. Potom byly šance na obou stranách, byť domácí byli aktivnější ve střelbě a měli jsme mnohdy i štěstí. Několikrát nás zachránila v zápase branková konstrukce. Vrátily se nám dva body, o které jsme neprávem přišli v Pardubicích, šťastným gólem v závěru. Asi nikdo nečekal, že to propadne. Klukům chci poděkovat, že hráli obětavě a neovlivnila je ztráta zápasu v Pardubicích.“

SESTŘIH: Třinec - Plzeň, 2:3. Kacetlova minela v závěru zápasu stála body pro jeho tým
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 36:23. Kundrátek, 40:50. Kundrátek

Hosté: 23:30. Mertl, 42:55. Bulíř, 59:47. Čerešňák

Sestavy

Domácí: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.

Hosté: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Čerešňák (C), L. Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček – J. Dufek, Mertl (A), Dzierkals – Schleiss (A), Bulíř, F. Suchý – M. Lang, G. Thorell, Blomstrand – F. Přikryl, Adamec, Malát.

Rozhodčí

Šír, Ondráček – Ganger, Rampír

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1000 diváků

Bek Strejček rozhodl trefou v oslabení

Litvínovský útočník Hübl, který nastoupil do svého 1250. utkání v extralize, byl již po 69 sekundách vyloučený, hosté ale přesilovou hru nevyužili. Brankář Godla si poradil i s dvojící nebezpečných dorážek Klapky. Ze strany Severočechů střílel v 6. minutě nebezpečně Hrbas, Kváča si s jeho pokusem poradil.

Domácí postupně zvyšovali aktivitu, liberecký gólman byl však pozorný. V 17. minutě už kapituloval a při liberecké přesilovce. Obránce Stejček zachytil rozehrávku soupeře, svůj brejk zakončil střelou mezi betony a připsal si první gól v sezoně.

Ve druhé třetině si mohla Verva pomoct v přesilových hrách, ani jeden ze čtyř prohřešků soupeře proti pravidlům nevyužila. Ve 25. minutě měl ideální šanci zvýšit vedení Litvínova Jarůšek, trestné střílení nařízené za Jelínkův faul na Stříteského ale nevyužil. Kváča jeho střelu vyrazil.

Na začátku třetí části se Tygrům podařilo domácí na dlouhou dobu uzavřít v obranném pásmu bez možnosti vystřídat, vyrovnávacím gólem však svůj tlak nezakončili. Hosté se tlačili do útoku, domácí ale hrozili z protiútoků a čekali na svou šanci. A v 53. minutě se jim podařilo zvýšit vedení, když Svoboda pohotově dorazil Irvingovu střelu od modré čáry.

Hosté se poté snažili ještě zápas zdramatizovat, jejich tlak a power play ale zkrátilo Klapkovo vyloučení.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Litvínov): „Byl to vyrovnaný zápas a bylo to kdo s koho. Povedlo se nám dát v oslabení, kdy jsme ujeli, první gól. Liberci moc nešly přesilovky, nám nešly už vůbec. Ještě jsme si vyhazovali puky z pásma. Podařilo se nám dát gól na 2:0 a celkově to byl od kluků perfektní výkon, jak bránili. Dokázali si, že když budou takhle pracovat, umí hrát i proti tak silným mužstvům jako je Liberec. Takový výkon bychom ale měli potvrdit v dalších zápasech. Z předešlého utkání ve Zlíně jsme zklamaní, je to takové nahoru dolů.“

Patrik Augusta (Liberec): „Jsem zklamaný, že jsme nenavázali na zlepšený výkon z posledních dvou zápasů s Vítkovicemi a Hradcem. Dnes rozhodla naše slabá produktivita - nevytvořili jsme si ani moc šancí - a naše přesilová hra, ve které jsme si nepomohli a ještě navíc jsme v ní obdrželi gól.“

SESTŘIH: Litvínov - Liberec 2:0. Verva opět zabrala, čisté konto pro Godlu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:02. Strejček, 52:02. P. Svoboda

Hosté:

Sestavy

Domácí: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, O. Baláž – M. Chalupa, Estephan, P. Svoboda – P. Straka (A), V. Hübl (C), Jarůšek – Kudrna, Sukeľ, F. Lukeš (A) – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, Kolmann, Derner, J. Šedivý – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.

Rozhodčí

Svoboda, Pražák – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Návštěva

1000 diváků

Paulovič třemi body řídil výhru Dynama

Domácí nastoupili ve speciálních dresech, které následně půjdou do aukce, jejíž výtěžek připadne stejně jako již v minulých letech místní Klaudiánově nemocnice.

Skóre otevřeli Pardubičtí, když se v šesté minutě prosadil po vyhraném buly Říčka. Vyrovnání přišlo hned za minutu. Na trestné lavici seděl Camara a první přesilovku zápasu zužitkoval přesnou střelou Pospíšil. Spokojenější šli ale do kabin hosté, když se dvě minuty před koncem třetiny prosadil střelou z levého kruhu Kolář.

I vstup do druhé části měli lepší hosté. Po 93 vteřinách se totiž prosadil dorážkou na brankovišti Paulovič a bylo to už o dvě branky. Ve 33. minutě bylo v hostujícím táboře ještě veseleji. Bruslaři ztratili puk na své modré čáře, po přisunutí Hecla se k němu dostal Blümel a napálil puk do branky. Pro Hecla šlo o třetí nahrávku v utkání.

Poslední slovo druhého dějství ale měla nakonec Mladá Boleslav, když na 2:4 snížil svou první brankou v české extralize finský obránce Lintuniemi.

Mladoboleslavští se ve třetí třetině hnali za dalšími góly, ale z tlaku větší šance nepřicházely. A když už se přece jen nějaká urodila, byl na místě připravený brankář Klouček.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Z naší strany to nebylo ono. Věděli jsme, že Pardubice přijedou hrát do obrany a na rychlé protiútoky, což se jim povedlo - dva góly daly z buly a dva z rychlého protiútoku. Hrály efektivně. My bychom dnes potřebovali větší drajv, abychom se přes ně dostali a vytvořili si více vyložených šancí. Nějaké šance tam sice byly, ale neměli jsme síly a zápas jsme nezvládli. Nejlepší od nás byla třetí třetina, ale to už se Pardubice soustředily na obranu a vyšlo jim to.“

Richard Král (Pardubice): „Bylo důležité, že jsme s domácími udrželi krok v bruslení a měli jsme dobrý pohyb. Do poloviny zápasu to byl od nás dobrý výkon, pak už měla opticky navrch Boleslav, ale my jsme velice dobře zvládli obranné pásmo a nepouštěli jsme soupeře do velkých šancí, domácí měli spíš střely z dálky. Navíc jsme pohlídali, že na nás nejezdili v přečíslení, což je také strašně důležité. Od kluků parádní práce a odmakaný zápas.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Pardubice 2:4. Dynamo slaví pošesté v řadě, dařilo se Paulovičovi s Heclem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:25. Pospíšil, 37:46. Lintuniemi

Hosté: 05:04. Říčka, 17:57. J. Kolář, 21:33. Paulovič, 32:34. Blümel

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kotala, O. Najman, P. Kousal – Pospíšil, Fořt, Kantner – Lunter, Adam Raška I, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Hosté: Klouček (Frodl) – J. Mikuš, Košťálek, D. Robertson, Nakládal (C), O. Vála, J. Kolář (A), J. Zdráhal – R. Kousal, A. Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Matýs – Hecl, Paulovič, Blümel – Kaplan, Anděl, O. Rohlík.

Rozhodčí

Lacina, Sýkora – Lhotský, Svoboda

Stadion

Návštěva

837 diváků

Démon Lakatoš řídil demolici Energie

Úvod utkání naznačil, že by to rozjetý domácí celek nemusel mít zase úplně snadné. Uplynulo jen 147 sekund a hostující Kohout otevřel skóre: poté co se k němu šťastně vrátila od protihráče Kaluse zblokovaná přihrávka, mohl z voleje vypálit mimo dosah překvapeného Stezky.

Domácí přebírali taktovku, ale Bukarts po úniku s Hruškou nechal vyniknout Novotného. Teprve v 19. minutě si Flick na brankovišti udělal prostor a bekhendem doklepl za Novotného střelu Lakatoše. Vítkovický Kanaďan si po dlouhé zdravotní pauze ve druhém startu po návratu zapsal gól.

Nástup do druhé třetiny ovládly Vítkovice. Vhod jim přišlo vyloučení hostujícího Dlapy, při němž se usadili v pásmu a v čase 20:32 se po Krenželkově přihrávce ze strany volejem přesně do puku opřel Bukarts.

Ačkoliv vzápětí Vítkovice po nepřehledné situaci u jejich brány zachránila zřejmě tyčka, ve vedení se ještě více uklidnily. Také třetí gól padl v jejich početní výhodě a znovu po rychlé reakci na odražený puk se ve 29. minutě bez přípravy trefil z mezikruží Lindberg.

Za 75 sekund zlomil Karlovarské čtvrtým gólem Krenželok, který před gólmanem tečoval dělovku Poláka. Lakatoš tři minuty nato navíc zaskočil Novotného nahozením z rohu kluziště, které si karlovarský gólman nohou srazil za záda a nechal se vystřídat.

Vítkovicím už pak stačilo ze středního pásma kontrolovat vývoj utkání a čekat, zda jim soupeř ve snaze o korekci výsledku, nabídne další příležitosti. To se také stalo ve 49. minutě po srážce dvou karlovarských spoluhráčů ve vlastním pásmu, Lindberg si vyměnil puk s Kalusem, který upravil na konečných 6:1.

Před koncem mohl vysokou porážku alespoň zkorigovat Beránek, ale sám před Stezkou neuspěl. Vítkovice tak zaknihovaly své nejvyšší vítězství v sezoně.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Začátek jsme dneska neměli dobrý, hned po dvou minutách jsme dostali gól. Cením si na hráčích, že to s nimi nezamávalo. Odvedli jsme pak výborný výkon. Ve druhé třetině jsme zápas otočili a celé utkání jsme pak ovládli. Pomohli jsme si přesilovkami, odbojovali jsme oslabení. Hráči mají ode mě velkou poklonu.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Do konce první třetiny jsme hráli to, co jsme chtěli. Pak se ale ukázala rozdílnost formy obou týmů. Nám se poslední týdny nedaří, naopak Vítkovice hrají velmi dobře a věří si, to bylo vidět i dnes na ledě. Pomohly si navíc přesilovými hrami. První tři branky jsme dostali z předbrankového prostoru, tam se ten zápas zlomil.“

SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary 6:1. Démon Lakatoš (1+3) řídil demolici Energie
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:16. Flick, 20:32. Roberts Bukarts, 28:19. Lindberg, 29:34. L. Krenželok, 32:39. Lakatoš, 48:06. M. Kalus

Hosté: 02:07. Kohout

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – Plášil, R. Polák (C), Gewiese, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Chlán, Flick, Fridrich – Bernovský.

Hosté: F. Novotný (33. Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – T. Mikúš, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Rozhodčí

V. Pešina, T. Veselý – T. Brejcha, M. Axman

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

1 000 diváků

Kašík zatopil Kometě, rozhodl až Zbořil

První třetina klasického moravského derby nabídla hokej s rychlým přechodem středního pásma a mnoha rušnými momenty v útočných pásmech. Daleko více vzruchu však vzniklo před Kašíkem, do šancí se dostali Zbořil a Ďaloga, zlínského brankáře ale prostřelil až nejproduktivnější hráč Komety Mueller a připsal si na konto 14. gól v sezoně.

Berani vstoupili do druhé třetiny s daleko větší vervou a tlakem směrem do brány. Během jedné minuty trefil tyč Veselý a Okálovu šanci zlikvidoval na poslední chvíli pozorný Sedláček.

K zajímavé partii přispěli i domácí. Možnost navýšit skóre měl Horký, jehož vychytal Kašík, Krištof trefil horní tyčku a před Dočekalem zasahoval opět zlínský gólman.

Na začátku třetí třetiny zazvonil na brankovou konstrukci také Ďaloga, síť pak rozvlnil při přesilové hře veterán Němec, jehož vyrovnávací trefa v přesilové hře byla premiérovým gólem bývalého reprezentanta v této sezoně.

Zlínské hokejisty gól nakopl k další útočné aktivitě, šance otočit skóre měli v krátkém časovém intervalu Okál s Malletem, v závěru základní hrací doby ale dominovaly obrany a duel dospěl do prodloužení, které už po 16 sekundách rozhodl zblízka po přihrávce Horkého Zbořil.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Kometa): „Jsme rádi za vítězství, i když raději bychom brali tříbodové. Měli jsme šance dát více branek hlavně v úvodu a odskočit do výraznějšího rozdílu, nicméně byl to více boj, upracovaná partie. I přesto je to cenné vítězství.“

Luboš Jenáček (Zlín): „Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře a museli jsme být rádi, že nám Kometa v úvodu nedala více gólů. Naopak od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb, byli jsme nebezpečnější, byla to taková přetahovaná. Klíčem k zápasu bylo to, že jsme nedali Brnu možnost hrát přesilovky, protože je má vynikající. Jsou schopni v nich rozhodnout. Tři body mohla získat obě mužstva, prodloužení bylo rychlé, gól padl po naší chybě, ale to je hokej. Stahujeme náskok Kladna, uhráli jsme za osm utkání padesát procent bodů, ale musíme pracovat dál, hrát poctivý hokej z obrany a nenabízet soupeři šance.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Zlín 2:1p. Domácí mají pátou výhru v řadě, v nastaveném čase rozhodl Zbořil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:29. P. Mueller, 60:16. A. Zbořil

Hosté: 45:06. O. Němec

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, Fajmon – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – P. Kratochvíl, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, Magee.

Hosté: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Vopelka, R. Veselý, Fryšara.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Lederer, Kis

Stadion

Winning Group Arena

Valský sestřelil „své“ Rytíře

Oba týmy od počátku produkovaly útočný hokej s řadou zajímavých situací v blízkosti obou branek. Na projevu domácích však bylo znát, že se jim v poslední době nedaří. V úvodních minutách se pokoušel u levé tyčky prosadit Beránek, zblízka dorážel Holec. Nebezpečná byla ale také Jágrova střela k pravé tyčce nebo pokus Hlavy z prostoru mezi kruhy.

V 15. minutě Vráblík ranou po ledě od modré čáry překonal Bowa, jenže rozhodčí neuznal gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Otevřít skóre mohli Gulaš s Ondráčkem, svoji akci ale překombinovali. Divákům udělal radost až necelou minutu před sirénou kladenský odchovanec Valský, jenž si vyvezl kotouč z rohu na levý kruh a nekompromisně švihem prostřelil Bowa.

Před polovinou základní hrací doby využili Jihočeši svoji první přesilovku zásluhou Pecha, k němuž vyplaval puk na pravý kruh a nezbylo mu, než trefit odkrytou klec. Rytíři nabídli Motoru další dvě početní výhody v krátkém sledu, ale Budějovičtí promarnili jedinečnou možnost k navýšení skóre a ještě je musel zachraňovat Hrachovina při úniku Machaly ve vlastním oslabení.

Rozpačitý výkon domácích využil ke snížení kladenský Pytlík, jenž se trefil z těžkého úhlu po náhodné akci. Krátce poté v obranném pásmu Dotchin poslal Štencela hlavou do mantinelu, rozhodčí však nechal pokračovat ve hře a Hlava s Filipem využili přečíslení dva na jednoho k vyrovnávacímu gólu. Obrat mohli zařídit Beran a Kristo, ale vychytal je Hrachovina.

Do třetího dějství vstoupili aktivněji domácí. Z levé strany střílel Vráblík, po návratu Karabáčka z trestné lavice měli blízko ke gólu Novotný s Vondrkou. Nebezpečnou střelou švihem se prezentoval Abdul. Dlouhým pasem z obranného pásma v 51. minutě našel Voženílek na útočné modré čáře Valského a ten na dva pokusy zakončil úspěšně svoje sólo. Při vyloučení Štencela zkusili hosté power play šest na čtyři, pokračovali šest na pět, ale již neskórovali.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Šli jsme do zápasu s velkým respektem. Po neuznaném gólu v první části jsme zvažovali trenérskou výzvu. Uteklo nám deset minut ve druhé třetině a potom jsme honili výsledek. Ke konci nás podržel gólman a jsme rádi, že jdeme v pozitivní náladě do reprezentační přestávky.“

Jiří Burger (Kladno): „Bylo vidět, že oba týmy nejsou v herní pohodě. Zápas byl hodně urputný, bylo v něm málo hokejovosti. Zhruba deset minut ve druhé třetině jsme hráli podle našich představ, zbylých padesát minut tam z naší strany bylo málo, proto odjíždíme bez bodů.“

SESTŘIH: České Budějovice - Kladno 3:2. Motor přerušil sérii proher, dvě branky vstřelil Valský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:16. Valský, 26:07. Pech, 50:50. Valský

Hosté: 31:02. Pytlík, 33:30. Hlava

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Vráblík, Štencel, Šenkeřík, Piskáček (A), Štich – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Novotný, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Holec, Karabáček.

Hosté: Bow (Burda) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek – Zikmund, Plekanec (C), M. Indrák – Hlava, A. Kubík, Jágr – Kristo, Račuk, M. Beran – Pytlík, Filip, Machala – Melka.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Zíka, Bohuněk

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

1 000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud