20. září 2009 • 21:58

Třinecký Růžička: Pomohl nám větší důraz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přísloví do třetice všeho dobrého platilo v zápase se Zlínem pro třinecké hokejisty. Po domácích prohrách s Českými Budějovicemi a Vítkovicemi, kterým vstřelili Oceláři shodně po jedné brance, bodovali naplno až ve třetím utkání na vlastním ledě.



Na vítězství 4:2 se dvěma zásahy a jednou asistencí podílel útočník Martin Růžička."Určitě je to příjemné, potřebovali jsme vyhrát. Navíc Zlín je v tabulce okolo nás, takže se jedná o velice důležité tři body," podotkl třiadvacetiletý hráč, podle něhož byl ve hře týmu ve srovnání s předchozími domácími zápasy rozdíl zejména v důrazu.

"Myslím si, že jsme i předtím hráli celou dobu dobře, jenom nám to tam nepadalo. Trenéři nás tak nabádali, ať se více tlačíme do branky a zřejmě nám to pomohlo. Větší důraz," vysvětloval Růžička, který se tyto pokyny snažil svědomitě plnit. Často se vyskytoval v předbrankovém prostoru a dorážel pokusy spoluhráčů. Za svou důslednost byl i terčem pro obránce Míku, jemuž se nelíbilo, že seknul brankáře Sedláčka.

Třinec si poradil se Zlínem >>>

"Viděl jsem, že v tom chumlu hráčů je puk volný, tak jsem ho chtěl dorazit a on se tam pak na mě navalil," popisoval situaci z poloviny utkání za nerozhodného stavu 2:2.Skóre se tak změnilo až v závěru druhé třetiny, kdy Třinečtí podruhé v zápase využili přesilovou hru. Tedy herní situace, v níž se doposud trápili. "Někdy to už muselo přijít," dodal stručně Růžička, který následně v 52. minutě druhým gólem v utkání defitivně zlomil odpor hostí.

"Čtvrtý gól byl důležitý, Zlín tam měl tlak a trochu jsme je tím zchladili," uvědomoval si třinecký útočník, který zaznamenal shodnou bilanci dvou gólů a jedné asistence i v prvním kole na ledě pražské Slávie. Od té doby vyšel bodově naprázdno.

"Je to i trochu o štěstí. I v předešlých zápasech šance byly, ale zůstalo jenom u nich. Jsem rád, že teď jsem je proměnil. Při tom prvním gólu jsem si chvíli počkal a dal jsem mu to pod lapačku. U druhého jsem těžil z rychlosti," dodal.

Třinečtí vítězstvím navázali na páteční úspěch z Brna. V obou zápasech chytal Tomáš Duba, pro něhož to byly v dresu Ocelářů první mistrovské starty. "On i Peter (Hamerlík) jsou oba výborní gólmani. Je jedno, kdo tam chytá. Tomáš nám svým výkonem v Brně i dnes proti Zlínu hodně pomohl. Chytal výborně," oceňoval Martin Růžička.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud