20. prosince 2018 • 12:39

Cyklisty na Vueltě čeká příští rok osm etap s horským dojezdem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklisty na Vueltě čeká v příštím roce opět náročný horský profil. Pořadatelé 74. ročníku připravili pro peloton osm etap s vrchařským dojezdem, což je o jednu méně než letos, nově je ale připravena jedna náročná trasa s několikakilometrovým úsekem v terénu. Vítěz třetího z podniků Grand Tours bude korunován 15. září tradičně v Madridu.



Vuelta odstartuje 24. srpna časovkou družstev v Torrevieje a následovat bude neobvykle náročný první týden. Cyklisty v něm totiž čekají hned čtyři etapy s horským dojezdem s vyvrcholením mimořádně těžkou devátou etapou v Andoře, kde je prověří i úsek po nezpevněných prašných cestách.

Druhý týden zahájí po dni volna časovka jednotlivců ve francouzském Pau, třetí týden nakombinuje rovinaté etapy pro sprintery a horské trasy. Rozhodující pro konečnou podobu celkového pořadí bude zřejmě předposlední 20. etapa, v níž budou uchazeči o červený trikot bojovat v závěrečném stoupání na Puerto de la Pena.

Úřadující šampion Simon Yates zpochybnil, že bude titul na Vueltě obhajovat. Jeho prioritou na příští rok je start na Giru d'Italia, teprve po jeho skončení se bude rozhodovat o dalším programu na sezonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud