8. srpna 2014 • 17:45

Alonso má smůlu! Sagan přestoupil za Kreuzigerem do Tinkoff-Saxo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní slovenský spurtér Peter Sagan přece jen přestoupil do cyklistického týmu Tinkoff-Saxo a bude novým kolegou Romana Kreuzigera. Avizovanou dohodu, kterou však v tomto týdnu majitel ruské stáje Oleg Tiňkov popřel, dnes Tinkoff-Saxo oznámilo na svém webu. Smlouvu čtyřiadvacetiletý Sagan podepsal na tři roky, podle spekulací si vydělá až čtyři miliony eur ročně (111 milionů korun).



Tiňkov však ještě v týdnu tvrdil: "Sagana jsem nepodepsal. Věřím, že půjde k Alonsovi. Předpokládám, že Peter Sagan preferuje pódiové holky. Ve formuli 1 je jich dost. Já vyznávám rodinné hodnoty a netoleruju milenky."

"Jsme šťastní a hrdí, že můžeme přivítat Petera Sagana u nás v týmu od roku 2015 na tři sezony," uvedl tým v prohlášení. "Peter je bezesporu jedním z největších talentů v cyklistice a už nyní jedna z největších hvězd. Má obrovský talent, vítěznou mentalitu a schopnost vybojovat pro nás hodně vítězství," doplnil manažer Bjarne Riis.

"Je to skvělá zpráva," reagoval na Saganův příchod Španěl Alberto Contador, který je hlavní hvězdou týmu. "Máme vynikající vztahy a navíc je Peter výborný jezdec, rozený šampion. Jsem si jistý, že s jeho příchodem čekají tým skvělé věci," uvedl dvojnásobný vítěz Tour de France. Se Saganem přejde do stáje i jeho bratr Juraj.

Sagan letos potřetí v řadě získal zelený dres na Tour de France pro vítěze bodovací soutěže. Po této sezoně opustí po pěti letech stáj Cannondale, v níž strávil celou dosavadní profesionální kariéru. V jejím prvním roce závodil za italský tým, tehdy ještě nesoucí název Liquigas, společně s Kreuzigerem, jenž poté odešel do Astany.

Rodák ze Žiliny se vypracoval v jednu z hlavní hvězd pelotonu a i v mladém věku má na kontě už 68 vítězství. Z Grand Tours má Sagan sedm etapových vavřínů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud