30. března 2009 • 12:47

Huříková zahájí sezonu až v květnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bikerka Tereza Huříková zahájí kvůli zlomenině klíční kosti, kterou si přivodila na soustředění v Itálii, závodní sezonu nejspíš až začátkem května. Zmešká tak první díl Světového poháru horských kol.



Na jeho start se 4. dubna v Pietermaritzburgu v JAR postaví její týmoví kolegové Milan Spěšný a Josef Kamler. Na tiskové konferenci celku Česká spořitelna MTB to dnes řekl manažer týmu Jiří Lutovský.

Po příchodu Spěšného český celek posílil v mužské kategorii elite. "Spolu se stávajícím složením v čele s Huříkovou tak chceme atakovat první desítku profesionálních bikových týmů žebříčku UCI," zdůraznil Lutovský. Tomáš Trunschka by zase měl získávat úspěchy na významných maratonských závodech.

Huříková musela po zranění přehodnotit své plány a cíle. "Naposledy budu na světovém šampionátu startovat v kategorii závodnic do 23 let, proto tam chci uspět," řekla. Šampionát se uskuteční na podzim v Canbeře; podle Lutovského je cílem zisk medaile a také vybojování nominace na silniční mistrovství světa, konkrétně pro start v časovce.

Milan Spěšný Milan SpěšnýFoto ČTK


"Šla jsem do sezony s velkým očekáváním. Celou zimní přípravu jsem absolvovala v Arizoně a ne jako v minulých letech na běžkách na Šumavě. Pád na soustředění v Itálii a zlomená klíční kost to však změnily, ještě pět až šest týdnů závodit nemohu," uvedla Huříková.

Spěšný prý v celku ČS MTB našel novou motivaci, zejména s výhledem na olympijský start za tři roky v Londýně. "Chci se umísťovat co nejlépe v závodech Světových pohárů a uspět i na mistrovství světa. Příprava se zkvalitnila a očekávám, že to bude vidět i na závodech," řekl Spěšný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud