25. listopadu 2015 • 15:26

Plzeňský kanonýr Ďuriš věří, že v Bělorusku uspěje i potřetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňský fotbalista Michal Ďuriš má na Bělorusko dobré vzpomínky. Před čtyřmi lety tam vybojoval s Viktorií vůbec první výhru v Lize mistrů, před rokem zase slavil na stadionu v Borisově výhru slovenské reprezentace nad místním národním týmem 3:1. Proto věří, že i do třetice skončí jeho cesta do Minsku úspěchem.


"Před čtyřmi lety jsme hráli v Minsku s Borisovem, teď to bude s Minskem v Borisově. Tehdy jsme to zvládli a máme na to příjemné vzpomínky, vždyť to byla naše první výhra v Lize mistrů. Věřím, že tu uspějeme znovu," řekl Ďuriš na předzápasové tiskové konferenci.

Odhodlání uspět nesnižuje ani fakt, že šance na postup ze skupiny už je pro české šampiony minimální. "Všichni víme, že šance už je jen teoretická, ale jdeme do zápasu s cílem uspět," prohlásil.

Tuší však, že zápas to bude těžší než v domácím prostředí, kde Plzeň na úvod skupiny porazila Minsk 2:0. "Mají tam pár změn oproti našemu prvnímu utkání. Myslím, že to bude vypadat jinak než u nás. Budou hrát určitě ofenzivněji," uvedl slovenský útočník, který má na podzim mimořádnou střeleckou formu a dal včetně reprezentace už 16 branek.

Aby gólovou sbírku rozšířil i v Minsku, potřeboval by i kvalitní trávník. Jenže na stadionu v Borisově se ještě v úterý hrál zápas Ligy mistrů a dá se očekávat, že během dvou dnů nestačí dostatečně zregenerovat.

"Jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Před rokem jsem tu byl se slovenskou reprezentací. Stadion je krásný a trávník byl v pořádku, tak doufám, že i nyní bude v dobrém stavu. A že před utkáním trénujeme jinde, to nevidím jako problém," dodal Ďuriš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud