23. ledna 2018 • 12:17

Rakouský obránce Iberer posílil do konce sezony Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakouský obránce Florian Iberer se stal posilou hokejistů Litvínova. Na severu Čech se dohodl na angažmá do konce sezony. Pětatřicetiletý účastník olympijských her v Soči působil dosud ve Štýrském Hradci v EBEL. Pokud Verva stihne vyřídit všechny potřebné formality, nastoupí Iberer v extralize už dnes proti Jihlavě. Klub to uvedl v tiskové zprávě.


Litvínov je před dnešním zápasem předposlední se ztrátou jedenácti bodů na dvanáctý Liberec a snaží se v boji o únik baráži o udržení posílit kádr. Na střídavé starty nově získal z první ligy pětatřicetiletého obránce Aleše Pavlase z Litoměřic a o osm let mladšího útočníka Jaroslava Kůse z Kadaně.

Iberer si v této sezoně připsal v 31 zápasech EBEL sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. V mezinárodní rakouské lize hrál i za Linec, Klagenfurt a Vídeň, celkem v EBEL zaznamenal v 507 duelech 202 bodů za 57 tref a 145 přihrávek.

Účastník světových šampionátů v letech 2013 ve Švédsku a Finsku a 2015 v Česku hrál v minulém ročníku v nižší zámořské soutěži ECHL za Reading. V zámoří už Iberer předtím působil v letech 2005 až 2008, kdy nastupoval v UHL za Elmiru a Quad City, v ECHL za celek Alaska Aces a v IHL za Kalamazoo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud