22. února 2018 • 13:08

Zlato z shorttracku mají Wu Ta-ťing, Schultingová a Maďaři

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Senzačními olympijskými vítězi štafetového závodu v rychlobruslení na krátké dráze se v Pchjongčchangu stali Maďaři před Čínou a Kanadou. Soutěž na 500 metrů vyhrál Číňan Wu Ta-ťing a vylepšil stříbro ze Soči, na dvojnásobné trati se z prvenství radovala Nizozemka Suzanne Schultingová.


Čtveřice Shaoang Liu, Shaolin Sándor Liu, Viktor Knoch a Csaba Burján časem 6:31,971 překonala olympijský rekord a vybojovala první maďarské zlato ze zimních her. Dosud mělo Maďarsko na kontě dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile, všechny z krasobruslení.

Wu Ta-ťing, který po triumfu na pětistovce útočil na druhé zlato, pomohl Číně ke stříbru. Další medaile se na druhý pokus dočkal Kanaďan Samuel Girard, čtvrtý v závodě na 500 metrů. Favorizovaní Korejci dojeli po kolizi s velkým odstupem čtvrtí.

Dvacetiletá Schultingová udržela až do cíle těsný náskok před Kanaďankou Kim Boutinovou, třetí místo obsadila Italka Arianna Fontanaová. Ta na dráze v Kangnungu zkompletovala medailovou sbírku a celkem už má na kontě osm olympijských medailí. Druhá Boutinová si z Koreje odveze i dva bronzy. Obě domácí závodnice ve finále krátce před cílem upadly.

Wu Ta-ťing na nejkratší trati časem 39,584 vylepšil vlastní světový rekord ze čtvrtfinále a postaral se o první čínské zlato na letošních hrách. Korejec Hwang Tche-hon dojel druhý, jeho krajan a vítěz patnáctistovky Lim Hjo-čun třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud