21. dubna 2018 • 18:05

Házenkářský svaz po pěti letech znovu povede Chvalný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Novým prezidentem Českého svazu házené se stal Jaroslav Chvalný. Pětapadesátiletý vystudovaný ekonom se vrací do funkce po pěti letech, házené šéfoval už v letech 2001 až 2013. Při volbě na dnešní mimořádné konferenci v Praze jasně porazil svého protikandidáta Michala Kabeleho.


Chvalný potvrdil roli favorita voleb a od delegátů konference dostal 95 hlasů, zatímco o tři roky mladší Kabele jen patnáct. Jeden hlas byl neplatný.

"Podpora vyjádřená konferencí mě těší a zavazuje, budu se snažit ji nezklamat. Práci zahájíme hned, není čas na oslavy," uvedl Chvalný v tiskové zprávě.

Svaz volil nového předsedu kvůli tomu, že předchozí šéf Radek Bendl k 31. lednu spolu s manažerem reprezentací Karlem Nocarem rezignoval. Důvodem byly útoky některých zástupců klubů, kteří funkcionáře už delší dobu obviňovali z neprůhledného financování či z nedostatečné komunikace. Bendl i Nocar jakékoli nesrovnalosti odmítají, ale už nechtěli dále působit v prostředí, které jim nedůvěřuje.

"Musíme nejprve sledovat krátkodobé cíle, tedy řešit kauzy, které nastaly. Nebudu slibovat padání hlav, byť sama konference byla velmi radikální. Po obeznámení se se všemi aspekty aktuálního fungování svazu budeme zvažovat, zda v některých otázkách budeme pokračovat nebo se vydáme jiným směrem," uvedl Chvalný.

Mezi Chvalným a Bendlem ještě svazu v letech 2013 až 2016 šéfoval Aleš Pospíšil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud