22. dubna 2018 • 18:23

Na MS nepojedou brankář Bartošák a útočníci Orsava s Ordošem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Z hokejové reprezentace, která se připravuje na květnové mistrovství světa v Dánsku, vypadli brankář Patrik Bartošák a útočníci Jakub Orsava s Janem Ordošem. Ve výběru kouče Josefa Jandača zůstává 35 hráčů - tři brankáři, 13 obránců a 19 útočníků.


Jistota účasti na šampionátu se otevírá před dvojicí olympioniků z Pchjongčchangu, gólmany z Kontinentální ligy Pavlem Francouzem a Dominikem Furchem. K nim i díky dnešnímu výkonu proti Rusku (2:1) přibyl David Rittich z Calgary.

"Půjdeme dál jen se třemi brankáři, budeme si držet deset beků a uvidíme, jaký bude zdravotní stav těch ostatních. Mozík v úterý přijde a zkusí to, i podle toho budeme reagovat. Ještě se hraje finále extraligy, sledujeme situaci v zámoří a budeme mít k dispozici Frka s Faksou," řekl Jandač novinářům.

Martin Frk byl původně zvažovanou posilou již pro víkendový program Carlson Hockey Games, za týmem dorazil ze zámoří do Pardubic v pátek.

"Nechal jsem to na něm, nechtěl jsem ho tahat do zápasu rovnou z letadla, kdyby nebyl připravený, i proto, že jsme neměli společně trénink. S (generálním manažerem) Jirkou Fischerem se sice domlouvali původně, že by třeba mohl hrát, ale sám se necítil po tréninku stoprocentně připravený," vysvětlil Jandač.

V zámořské NHL je dalším vyřazeným týmem New Jersey, z týmu Devils by tak mohl být v případě zájmu k dispozici útočník Pavel Zacha. "Je to čerstvé, kontakt proběhl a uvidíme, jak to dopadne," nechtěl Jandač předbíhat událostem.

Stejně s nadhledem bere i vývoj dalších sérií play off o Stanleyův pohár. "Uvidíme, jak se to vyvine, třeba Washington prohrával 0:2 na zápasy, ale teď vede 3:2. V kádru Capitals máme tři hráče (beky Jakuba Jeřábka s Michalem Kempným a útočníka Jakuba Vránu), takže z toho jsem akorát naštvaný," prohlásil Jandač.

Vyjasnilo se však v extralize, kde Kometa Brno dnes završila finálovou sérii a porazila Třinec 4:1 na zápasy. "Některé hráče bychom rádi využili, ale uvidíme, jak se podaří s nimi po finále spojit. Možná bychom mohli vědět více v pondělí odpoledne," řekl ČTK Jandačův asistent Jiří Kalous.

Český tým čeká po sedmi vítězných duelech v přípravě a triumfu na domácích Carlson Hockey Games v Pardubicích ještě generálka na Švédských hrách. Poté už zamíří do Dánska, kde bude prvním soupeřem českých hokejistů v sobotu 5. května v Kodani Slovensko.

Složení týmu v přípravě před MS v Dánsku:

Brankáři: Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), David Rittich (Calgary/NHL),

obránci: Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Michal Moravčík, David Sklenička (oba Plzeň), Martin Pláněk, Filip Pavlík (oba Hradec Králové), Jakub Galvas (Olomouc), Tomáš Pavelka (Sparta Praha), Filip Pyrochta (Liberec), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL), Adam Polášek (Soči/KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL),

útočníci: Martin Kaut, David Tomášek (oba Pardubice), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk/KHL), Michal Řepík (Sparta Praha), David Šťastný (Zlín), Roman Červenka (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Radek Faksa (Dallas/NHL), Martin Frk (Detroit/NHL), Roman Horák (Podolsk/KHL), Filip Chlapík (Ottawa/NHL), Filip Chytil (NY Rangers/NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis/NHL), David Kaše (Mora/Švéd.) Robert Kousal (Davos/Švýc.), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Adam Musil (San Antonio/AHL), Matěj Stránský (Čerepovec/KHL), Filip Zadina (Halifax/QMJHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud