26. dubna 2018 • 12:47

Klok kvůli zlomené zánártní kosti vypadl z kádru před MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Lukáš Klok vypadl z kádru českých hokejistů pro Švédské hry kvůli zlomené zánártní kosti. Zranění ze středečního tréninku vyřadí dvaadvacetiletého hráče Vítkovic minimálně na tři týdny, takže pro něj skončil i boj o květnové mistrovství světa v Dánsku.


Klok inkasoval ránu pukem po tvrdé střele Martina Frka při středeční první přípravě českého tý ve stockholmské hale Hovet. "Dostal pukem do nohy. Bylo to oteklé, mysleli jsme, že během noci může otok splasknout a nález se normalizovat. Bohužel dneska už ta bolest byla větší, takže jsme museli na rentgen, který potvrdil prasklinu zánártní kosti," řekl novinářům lékař českého týmu Dušan Singer.

Sezona tak pro Kloka, který má na kontě 13 startů v národním týmu, předčasně skončila. "Bohužel je mimo hru. Není schopen trénovat a není ani perspektiva, že by minimálně do tří týdnů mohl sportovat," dodal Singer.

Klok měl nastoupit v základní sestavě v dnešním úvodním utkání českého týmu na Švédských hrách v Södertälje proti Švédsku. Při dopoledním rozbruslení místo něj z širšího kádru se skupinou, která zasáhne do zápasu, trénoval Adam Polášek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud