18. září 2018 • 16:25

Na utkání Ligy mistrů v Plzni dohlédnou desítky policistů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Desítky policistů budou ve středu dohlížet na bezpečnost a pořádek před i po utkání fotbalové Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a CSKA Moskva. Policie počítá s tím, že kvůli množství fanoušků například uzavře dvě ulice v centru města, místy bude omezené parkování.


Policie se zaměří na zajištění klidu a veřejného pořádku a bude dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu nejen v okolí stadionu ve Štruncových sadech, ale na celém území města. Do služby nasadí pořádkovou, dopravní a kriminální policii, kynology se služebními psy, cizineckou policii a antikonfliktní tým.

"Pohyb fanoušků obou klubů budou policisté monitorovat. Je pravděpodobné, že se fanoušci CSKA Moskva v odpoledních hodinách sejdou na náměstí Republiky, proto bude z důvodu bezpečnosti nejen osob, ale i majetku, uzavřena ulice Dřevěná a U Zvonu," uvedla policie. Pozornost zaměří také na autobusové nádraží a na osobní dopravu.

Situaci před utkáním, v jeho průběhu i po něm budou policisté sledovat s pomocí mobilního monitorovacího centra, k dispozici mají policejní vrtulník a pražské policisty na koních.

Vzhledem k očekávanému nárůstu dopravy policie doporučuje lidem, kteří do města za fotbalem přijedou, aby parkovali v okrajových částech a do centra se dopravili MHD. Parkovací dům v těsném sousedství stadionu bude zřejmě brzo plný, parkování nebude možné ani na blízkém Denisově nábřeží.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud