19. října 2018 • 14:18

Kvitová a Plíšková na sebe na Turnaji mistryň narazí ve skupině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková jsou na Turnaji mistryň v Singapuru společně v Bílé skupině. O postup do semifinále budou hrát s obhájkyní titulu Dánkou Caroline Wozniackou a Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Rozhodl o tom dnešní los. Hrát se začne v neděli 21. října.


V Červené skupině jsou nejvýše nasazená Angelique Kerberová z Německa a tři debutantky na vrcholu sezony - vítězka US Open Naomi Ósakaová z Japonska, Američanka Sloane Stephensová a Kiki Bertensová z Nizozemska.

Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová situaci s krajankou ve skupině zažila. V roce 2015 porazila v posledním utkání Lucii Šafářovou a prošla do semifinále. "Bude to soupeřka jako každá jiná," řekla Kvitová už dříve k možnému střetu s Plíškovou.

Kvitová porazila Plíškovou ve všech třech vzájemných zápasech na okruhu WTA. Letos se střetly v Madridu a Kvitová v semifinále zvítězila 7:6 a 6:3.

Levou rukou hrající Kvitová umí i na Svitolinovou, kterou zdolala sedmkrát a prohrála jen jednou. Nejčastěji hrála s Wozniackou a s letošní královnou Australian Open má pozitivní bilanci 8:5. Loňská semifinalistka Plíšková má naopak s Dánkou poměr vzájemných zápasů 3:6, zato Svitolinovou porazila pětkrát ze sedmi zápasů.

Problémy zad vyřadily ze hry Simonu Halepovou z Rumunsku, která má přes neúčast v turnaji jistotu, že si udrží pozici světové jedničky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud