20. října 2018 • 21:07

Nymburk zářil za tři body, Pardubice také drží neporazitelnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistrovský Nymburk porazil v 5. kole Národní basketbalové ligy Ústí nad Labem 92:81 a jeho velkou zbraní tentokrát byla tříbodová střelba. Ve třetím utkání v pěti dnech se Středočeši trefovali z dálky s úspěšností 53 procent, dali celkem 16 trojek, což je nový rekord sezony. Podílelo se na něm devět různých střelců, Kendall Smith byl s 16 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi lídrem domácího týmu ve všech základních statistikách.


Neporazitelnost udržely i Pardubice po vítězství 82:70 nad Olomouckem. Pomohly jim k tomu dvacetibodové výkony amerických opor Richarda Williamse (25) a Dwaynea Benjamina (20). V týmu Hanáků se blýskl 22 body a 13 doskoky další zámořský hráč Javonte Douglas. Ten se postaral i o prvních pět bodů zápasu, ale bylo to jediné vedení hostů.

Pražský USK zlikvidoval proti hostům z Brna osmnáctibodové manko z třetí čtvrtiny a zvítězil 77:76. Brňané ještě ve 32. minutě vedli 64:51, pak ale Ondřej Sehnal dvěma trojkami vrátil domácí do zápasu a v jeho zbytku dal další tři trojky kapitán Michal Mareš. Tou poslední těsně před koncem rozhodl zápas.

"My jsme konečně předvedli to, jak bráníme na tréninku, ale pouze v poslední čtvrtině. Z této obranné aktivity jsme dali několik lehkých košů a to nás nakoplo," řekl kouč USK Dino Repeša.

Po čtvrteční porážce v Nymburce prohrály Svitavy i na palubovce druhého finalisty minulé sezony Opavy (73:88). V zápase padlo stejně jako v Nymburce 25 trojek, ale v poměru 13:12, hosté se vedle toho ale dopustili 25 ztrát proti domácím šesti, takže jim nebyla nic platná ani výrazná převaha na doskoku (50:33).

Na výhře Kolína nad nováčkem z Hradce Králové 104:78 se podílel skvělým univerzálním výkonem americký rozehrávač Anthony Walton. Vedle 24 bodů, osmi doskoků a pěti asistencí deptal poslední tým tabulky také šikovností při ziscích míče. Zaznamenal devět takzvaných "stealů" a jen dva jej dělily od rekordu soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud