21. listopadu 2018 • 21:24

Basketbalisté Svitav porazili Olomoucko a dotáhly se na Děčín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Svitav porazili Olomoucko 85:76 a před reprezentační pauzou se po třetím vítězství v řadě dotáhli v ligové tabulce na třetí Děčín. Ten v tradičním derby o krále severních Čech podlehl v Ústí nad Labem 66:76.


Svitavští Tuři promarnili ve druhé čtvrtině až desetibodový náskok a hosté do poločasu vyrovnali. Po přestávce však třináctibodovou šňůrou soupeři opět rychle odskočili a tentokrát už vedení nepustili. Olomouc se sice v koncovce dokázala přiblížit až na rozdíl dvou bodů, další drama už ale domácí nedovolili.

Ústečtí basketbalisté rozhodli proti Děčínu ve druhém poločasu zlepšenou obranou, ve třetí čtvrtině si vypracovali až šestnáctibodový náskok. Klíčovou postavou domácích bylo střelecky disponované americké křídlo Devente Wallace, který dal 24 bodů. "Přehráli jsme Děčín týmovějším výkonem. Naše výkony jdou nahoru. Hráli jsme to, co jsme si před zápasem řekli," řekl se 14 body druhý nejlepší střelec Ústí v zápase Ladislav Pecka.

V duelu dvou nejhorších týmů uspěl poslední Hradec Králové, který proti předposlednímu Brnu vybojoval premiérové vítězství v sezoně (84:79).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud